אני חוגגת יומולדת בחורף בסיומה של שנה שמעטות היו הסיבות לחגוג בה. אין לאן לברוח, השמיים סגורים למי שיחסיו עם אלוהים אינם קיימים או אינם מוגדרים. אני מברכת על קיומן של חברות חרוצות שיש להן ימי חופשה שחובה לנצל, אורזת תיק קטן ומפליגה דרומה אל נופי המדבר הקסומים, שאין כמוהם מרחיבי לב ומשקיטי תודעה עמוסת טרדות.
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
עצירה קטנה במדרשת שדה בוקר לקפה משובח בכנעניה, וביקור משמח בסטודיו לקרמיקה של רינת בר נצר, שכמה שלא תתאמץ לזרוק מעט צבע בכלים היפהפיים היוצאים תחת ידיה, תמיד יפציעו מן התנור כשהם צבועים בצבעי החול ואדמת המדבר המוני גוונים של חום, צהוב, כתום, לבן ואפרפר.
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
מצפון הנגב אנחנו עושות דרכנו דרומה לערבה, בואך חוות בין השיטין במושב חצבה. שבעה דונם של חווה חקלאית בה גדלים מיני ירקות וירוקים: עגבניות שרי, עגבניות מגי, חצילים משלושה זנים, פלפלים מתוקים וחריפים, קישואים עגולים, סלקים אדומים מתוקים, כרובים בשני צבעים, ברוקולי, קולרבי, שומר, תרד, מיני ירוקים ועוד.
מי שלא ביקר בחממה לגידול ירקות בערבה, לא ראה פלא טבע מימיו: יריעות בד מאובקות מצלות ומגוננות על יערות ירוקים עתירי פירות בוהקים מטריות. שורות שורות של עגבניות, פלפלים וחצילים בשלל צבעים, להושיט יד ולקטוף מהם מלוא הארגז.
ירקות ממשפחת הסולניים (אליה שייך השילוש הקדוש של המדבר) הם במהותם ירקות של קיץ, אבל בארץ, היות שרובם גדלים בערבה, חום הקיץ כבד מנשוא ודווקא בחורף התנאים בחממות אידאליים והירקות בשיאם בגודל, בצבע ובטעם.
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
נסיעה קצרה עד היישוב צוקים, האוטו נשאר בדד בחנייה ואנחנו מתמקמות בבקתה מול נוף בראשית קסום ונטול גבולות. אינסוף מרחבים שמשנים צורה וצבע עם תנודות האור והעננים, נדמה שאין רגע דומה לקודמו, העין והלב אינם יודעים שובע והנפש נמסהאל תוך עצמה בשלווה מיוחלת.
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
עצים בוערים בקמין. גחלים רוחשות בתיבת הגריל שבחוץ, אין צורך לנפנף, הרוח עושה עבורנו את מלאכת ליבוי האש. חצילים, עגבניות ופלפלים שנקטפו זה עתה נצלים לאיטם, עוד רגע קט ייקצצו בסכין ויתבלו פסטה מבושלת עד רכות נגיסה.
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
יפה הוא המדבר, יפים וטעימים הם תוצריו. כמה חבל שהזמן אינו עוצר מלכת מול מרחבי הנוף.
ביניים
ירקות טריים צלויים על גחלים, בתנור או על להבת הגז, קצוצים בסכין חדה, מתובלים בעדינות בשמן זית ומעורבבים אל תוך פסטה קצרה בחברת גבינת פרמזן מגוררת ועלי אזוב.
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
המצרכים:
½ ק"ג פסטה קצרה, איזה שאוהבים 8-7 עגבניות מגי אדומות ובשלות 2 חצילים לא גדולים 2-1 פלפל אדום או ירוק חריף חופן נדיב עלי זעתר או אורגנו טריים, מופרדים מהגבעולים 4 פילטים של אנשובי בשמן זית, קצוצים לתיכות קטנות (לא חובה, אבל מוסיף המון) 50 גר' גבינת פרמזן מגוררת + עוד קצת להגשה שמן זית בנדיבות מלח ים לפי הטעם (אם משתמשים באנשובי זהירות עם המלח)
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
צולים חצילים, עגבניות ופלפלים על גריל לוהט, בטאבון, בגריל של התנור או על להבת הגז.
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
מניחים לירקות להתקרר מעט ומקלפים אותם. מנקים את הפלפלים מגרעינים. מניחים את החצילים במסננת להגיר נוזלים.
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
בסכין חדה קוצצים את הירקות דק ככל האפשר. מערבבים עם האנשובי הקצוץ.
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
מבשלים את הפסטה עד רכות נגיסה במים רותחים מומלחים בנדיבות. מסננים אותה היטב.
כשהפסטה עדיין חמה מוסיפים לה את הירקות הצלויים הקצוצים, פרמזן מגוררת, עלי זעתר ושמן זית בנדיבות רבה. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד בתוספת פרמזן מגורר, אם רוצים.
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
ביניים
אין כאן בישול, יש מעט מאוד הכנות: עגבניות טריות מחוזקות בפלפל חריף, עלי בזיל ושמן זית, מעורבבות אל תוך פסטה חמה בחברת גבינת פטה מלוחה. מקסימום טעם, מינימום עבודה.
המצרכים:
½ ק"ג פסטה קצרה, איזה שאוהבים 10-8 עגבניות מגי אדומות ובשלות מגוררות בפומפייה דקה 2-1 פלפל חריף אדום או ירוק קצוץ קטן חופן נדיב עלי בזיליקום שלמים או קרועים לנתחים גסים 100 גר' גבינת פטה, מפוררת גס ¼ כוס שמן זית 4 פילטים של אנשובי בשמן זית קצוצים קטן (לא חובה, אבל מוסיף המון) מלח ים, אם צריך (האנשובי והפטה נותנים מליחות)
21 צפייה בגלריה
פסטה, מיכל וקסמן
פסטה, מיכל וקסמן
(צילום: מיכל וקסמן)
  1. בקערה מערבבים עגבניות מגוררות, פלפל קצוץ, שמן זית, אנשובי קצוץ ומעט מלח.
  2. מבשלים את הפסטה עד רכות נגיסה במים רותחים מומלחים בנדיבות. מסננים אותה היטב.
  3. יוצקים על הפסטה בעודה חמה את תערובת העגבניות ופטה מפוררת. מערבבים היטב ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים עלי בזיליקות ומערבבים בעדינות. אוכלים בטמפרטורת החדר.
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)
21 צפייה בגלריה
מיכל וקסמן, פסטה
מיכל וקסמן, פסטה
(צילום: מיכל וקסמן)

לבלוג של מיכל וקסמן