ביניים

המצרכים (ל-4 מנות):
1 חבילה 500 גר' לינגוויני 200 גר' סלמון מעושן, חתוך לקוביות קטנות 400 גר' סלמון טרי, חתוך לקוביות 1 בצל בינוני 2 שיני שום חופן שמיר, קצוץ 1/3 יין כוס לבן 250 מ"ל שמנת לבישול חופן פטרוזיליה, קצוצה מלח ופלפל
2 צפייה בגלריה
שרימפס ופסטה נורדית - דודי כבודי
שרימפס ופסטה נורדית - דודי כבודי
(צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבצל בשמן זית. כעבור שתי דקות מוסיפים את השום. לאחר שתי דקות נוספות מוסיפים את הסלמון המעושן – חתוך לקוביות קטנות, ומטגנים עוד שלוש דקות.
  2. מוסיפים את היין הלבן, ושלוש דקות אחר כך מוסיפים את הסלמון הטרי. מטבלים במלח ופלפל שחור.
  3. לאחר שלוש דקות מוסיפים את השמנת המתוקה ואת השמיר הקצוץ והפטרוזיליה.
  4. מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
  5. מערבבים את הפסטה עם הרוטב והדג, ומגישים.
*שימו לב לא לשים יותר מידי מלח מכיוון שהסלמון המעושן מלוח
ביניים
המצרכים (ל-4 מנות):
25 יחידות שרימפס 50 גר' חמאה מעט שמן זית 1/2 כוס יין לבן 2-3 שיני שום חופן פטרוזיליה, קצוצה 1/2 לימון מלח ופלפל שחור
2 צפייה בגלריה
שרימפס ופסטה נורדית - דודי כבודי
שרימפס ופסטה נורדית - דודי כבודי
(צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. שמים במחבת שמן זית. מוסיפים את החמאה ואת השום ומבשלים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השרימפס, כעבור שתי דקות מוסיפים את היין הלבן ומטבלים במלח ופלפל שחור.
  3. מבשלים הכל שלוש דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה וכף של חמאה, וסוחטים מעל חצי לימון. מומלץ להגיש במחבת היישר לשולחן.

דודי כבודי הוא הבעלים של חנות מאריס דגים והדוכן מאריס סביצ'ה בר
כשאתם מכינים את זה בבית תייגו @ynet_food בתמונה שלכם כדי שנוכל לראות איך יצא לכם