כמה קשה להאכיל ילדים: הם בררניים, לעתים גם מפונקים ובשאר המקרים פשוט מתעקשים לא לטעום. אז נכון שיש כמה יוצאי דופן, ונכון שגדל כאן דור שהוא יותר ויותר קולינרי, אבל המלחמה הסיזיפית על האוכל מתרחשת כמעט בכל בית בישראל (ולא רק בישראל). אז מה עושים? חלק מההורים פשוט מוותרים ולא מגוונים לילדים את התפריט, וחלק פשוט מפתחים חוש יצירתי במיוחד. המתכון שלפניכם הוא דוגמה טובה לאיך אפשר לעשות את זה אחרת: ילדים רבים נרתעים מטעם הבולונז המוכר והדומיננטי, אז הפתרון, לפחות במקרה הזה, הוא די פשוט - מחליפים את הבשר בעוף. ונגלה לכם סוד: גם ההורים ישתגעו על המנה הזאת.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

פסטה ברוטב בולונז עוף

המצרכים:
1/2 חבילה ספגטי
לבולונז -
500 גר' עוף טחון
1 קופסה רסק עגבניות
1 קופסת עגבניות מרוסקות (חתוכות דק)
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1/2 1 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר חום
1 צפייה בגלריה
פסטה בולונז
פסטה בולונז
(צילום: נמרוד סונדרס)
אופן ההכנה:
  1. בסיר רחב ושטוח, מחממים שמן ומטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה.
  2. מוסיפים פנימה את השום, ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים פנימה את העוף ומטגנים, תוך כדי ערבוב עם מזלג, עד שהעוף משנה את צבעו ומקבל מרקם פירורי.
  4. מוסיפים מלח, רסק עגבניות, עגבניות חתוכות דק ומים ומערבבים היטב. מתבלים במלח וסוכר.
  5. שוברים פנימה את הפסטה, סוגרים את המכסה ומבשלים ביחד עד לרתיחה במשך 15 דקות או עד שהפסטה רכה.
המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"