צפו: הפנקייקס של השף-קונדיטורית סאני דרעי (צילום: ירון שרון)
פנקייקספנקייקס
מתכון מנצח
(צילום: ירון ברנר)
פנקייק זה קינוח מושלם. נראה לי שאין בעולם כולו מישהו שלא אוהב את כרית הבצק הנימוחה והטעימה הזו. היופי בפנקייק הוא, שלמעשה, הוא יכול לשמש כבסיס נהדר לכל תוספת שתרצו.
כתבות נוספות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אתכם:

אתם יכולים לקחת את זה לכיוון של שוקולד, של פירות, של ריבת חלב, של מייפל ויש אפילו כאלה שאוכלים את הפנקייק עם עוף מטוגן או עם סלמון וגבינת שמנת. 
פנקייקספנקייקס
סאני והפנקייקס
(צילום: ירון ברנר)
אני מגישה לכם כאן מתכון זהב: מתכון פשוט וקל לפנקייק המושלם, שבטוח תמשיכו להכין אותו ותשתמשו בו לא מעט.
פנקייקספנקייקס
(צילום: ירון ברנר)

מתכון לפנקייק 

המצרכים (ל-8 פנקייקים גדולים): 
2 כוסות קמח (300 גר׳) 
2 כפות סוכר (20 גר') 
2 ביצים 
קורט מלח 
2 כפות שמן לבישול 
1 שקית אבקת אפייה (10 גר׳) 
2 כוסות חלב (בערך 400 גר׳, תלוי במקרם של הבלילה)
מעט חמאה לשימון המחבת 
סירופ מייפל איכותי 
פנקייקספנקייקס
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 
  1. שמים יחד את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה חלקה ומעט סמיכה. 
  2. נותנים לבלילה לנוח עשר דקות בכדי שאבקת האפייה תתחיל לפעול בתוך התערובת. 
  3. מחממים מחבת על להבה בינונית (עד נמוכה), ומשמנים מעט בחמאה.
  4. מנגבים את החמאה בכדי שלא תישאר כמות גדולה של שומן על המחבת, ומתחילים את תהליך הטיגון: שמים במחבת בערך 2 כפות גדולות (או מצקת) לכל פנקייק, והופכים את הפנקייק כאשר יש צפיפות של בועות למעלה, והצד שפונה כלפי מעלה מראה צבע חום בהיר. 
  5. מטגנים את הצד השני עוד דקה בערך ומגישים חם עם כל תוספת שתרצו. אני ממליצה על קוביית חמאה קטנה וסירופ מייפל איכותי. 
פנקייקספנקייקס
(צילום: ירון ברנר)
פנקייקספנקייקס
(צילום: ירון ברנר)

פרסום ראשוני: 07:38 , 19.07.19