ממתקי‭ ‬באונטי‭ ‬קוקוס‭ ‬ושוקולד‭ ‬

ממתק‭ ‬קוקוס‭ ‬ושוקולד‭ ‬קלאסי ללא לקטוז וללא גלוטן, ‬שאפשר‭ ‬לזלול‭ ‬במהלך‭ ‬כל‭ ‬ימי‭ ‬הפסח‭.‬
המצרכים (לכ-40 יחידות): לציפוי ‭ - 300 ‬גר'‭ ‬שוקולד‭ ‬מריר, ‬שבור‭ ‬לחתיכות 1 ‬כף‭ ‬חמאת‭ ‬קוקוס למילוי - ½‭ ‬כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס ¾‭ ‬כוס (90 גר') אבקת סוכר 200 גר' ‬קוקוס‭ ‬טחון 5 כפות ‬גדושות‭ ‬חמאת‭ ‬קוקוס,‭ ‬רכה‭ ‬מאוד תבנית‭ ‬בגודל 20*30 ס"מ, משומנת
דיסקו מתוקים דרין
דיסקו מתוקים דרין
(צילום:דניאל לילה)
אופן‭ ‬ההכנה: 1. ממיסים‭ ‬במיקרוגל‭ ‬או‭ ‬בקלחת‭ ‬קטנה‭ ‬את‭ ‬השוקולד‭ ‬עם‭ ‬חמאת‭ ‬הקוקוס. ‬ 2. מורחים‭ ‬בתבנית‭ ‬חצי‭ ‬מהשוקולד‭ ‬המומס, ‬ומצננים‭ ‬מעט‭ ‬רק‭ ‬עד‭ ‬שנקרש‭.‬ 3. מערבבים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬חומרי‭ ‬המילוי‭ ‬לעיסה‭ ‬אחידה,‭ ‬ומשטחים‭ ‬על‭ ‬פני‭ ‬השוקולד‭ ‬שבתבנית. ‬יוצקים‭ ‬מעל‭ ‬את‭ ‬השוקולד‭ ‬הנותר, ‬כך‭ ‬שיכסה‭ ‬בשכבה‭ ‬אחידה‭ ‬ויפה‭ ‬את‭ ‬מלית‭ ‬הקוקוס‭.‬ 4. שומרים‭ ‬במקרר‭ ‬כשעה‭ ‬עד‭ ‬שהתערובת‭ ‬מתייצבת. ‬חותכים‭ ‬לממתקים‭ ‬ומגישים. ‬שומרים‭ ‬בקירור‭ ‬עד‭ ‬להגשה‭ ‬מהמקרר‭; ‬או‭ ‬בחורף, ‬בטמפרטורת‭ ‬החדר‭.‬


עוגת‭ ‬תמרים‭ ‬ושוקולד

בשילוב‭ ‬בין‭ ‬שוקולד‭ ‬לתמרים,‭ ‬נתקלתי‭ ‬לראשונה‭ ‬בספר‭ ‬אפייה‭ ‬נשכח. עד מהרה, השילוב בין השניים התגלה ‬כזיווג‭ ‬משמיים. ‬השוקולד‭ ‬צ'יפס‭ ‬המריר,‭ ‬משלים‭ ‬את‭ ‬החיבור‭ ‬לכדי‭ ‬חגיגה‭.‬ ועוד משהו: העוגה נטולת לקטוז המצרכים (תבנית‭ ‬בקוטר‭ ‬24‭ ‬ס"מ, ‬משומנת): 200‭ ‬ גר'‭ ‬תמרים,‭, ‬מגולענים‭ ‬וקצוצים 1 כוס (240 מ"ל), ‬מים‭ ‬רותחים 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ‭ ‬תפוחים 1 ‬כפית‭ ‬סודה‭ ‬לשתייה 2/3 כוס (180 מ"ל)‭ ‬שמן‭ ‬קנולה 3 ‭ ‬ביצים 1/4 כוס (50 גר') סוכר 1/2 כוס סוכר‭ ‬חום‭ ‬דחוס‭ ‬כהה 2 כוסות (280 גר') קמח 3 ‬כפות‭ ‬אבקת‭ ‬קקאו‭, ‬מנופה 1 כוס (200 גר') שוקולד צ'יפס אופן‭ ‬ההכנה:
1. מערבבים‭ ‬בקערה‭ ‬את‭ ‬התמרים‭ ‬הקצוצים‭ ‬עם‭ ‬המים‭ ‬הרותחים,‭ ‬מיץ‭ ‬התפוחים‭ ‬וחצי‭ ‬כפית‭ ‬מהסודה‭ ‬לשתייה.‭ ‬מערבבים‭ ‬היטב‭ ‬ומשהים‭ ‬כ-10 דקות. ‬ 2. מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל-180 מעלות. מוסיפים‭ ‬לתערובת‭ ‬התמרים‭ ‬את‭ ‬השמן‭ ‬ומערבבים‭.‬ 3. בקערת‭ ‬מיקסר‭ ‬עם‭ ‬וו‭ ‬בלון‭ ‬שמים‭ ‬את‭ ‬הביצים‭ ‬ושני‭ ‬סוגי‭ ‬הסוכר,‭ ‬ומקציפים‭ ‬כ-3 דקות‭ ‬לקבלת‭ ‬תערובת‭ ‬תפוחה‭ ‬ובהירה‭.‬ 4. מערבבים‭ ‬בקערה‭ ‬נפרדת‭ ‬את‭ ‬הקמח, ‬הקקאו‭ ‬וחצי‭ ‬כפית‭ ‬הסודה‭ ‬לשתייה‭ ‬הנותרת‭.‬ 5. מקפלים‭ ‬בעדינות‭ ‬את‭ ‬תערובת‭ ‬התמרים‭ ‬לתערובת‭ ‬הביצים,‭ ‬ומוסיפים‭ ‬את‭ ‬תערובת‭ ‬הקמח. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬השוקולד‭ ‬צ‭'‬יפס‭ ‬ומערבבים‭ ‬בעדינות‭.‬ 6. יוצקים‭ ‬את‭ ‬הבלילה‭ ‬לתבנית‭ ‬ואופים‭ ‬כ-35 ‬דקות‭ ‬או‭ ‬עד‭ ‬שקיסם‭ ‬הננעץ‭ ‬במרכז‭ ‬העוגה‭ ‬יוצא‭ ‬יבש ועטוף‭ ‬פירורים‭ ‬לחים‭.‬ גיוון‭:‬ אפשר‭ ‬לצפות‭ ‬בציפוי‭ ‬שוקולד‭ ‬או‭ ‬לקשט‭ ‬באבקת‭ ‬סוכר‭.‬

עוגת‭ ‬טחינה, ‬פקאן‭ ‬ושקדים

כאן‭ ‬הטחינה‭ ‬מקבלת‭ ‬ממד‭ ‬וטעם‭ ‬אגוזי‭ ‬ביותר. ‬אין‭ ‬בעוגה‭ ‬מוצרי‭ ‬חלב‭ ‬ויש‭ ‬בה‭ ‬עושר‭ ‬מרכיבים, ‬ההופך‭ ‬אותה‭ ‬לעוגת‭ ‬בריאות, כמעט.‬
דיסקו מתוקים דרין
דיסקו מתוקים דרין
(צילום: דניאל לילה)
המצרכים: 2‭ ‬ כוסות (280 גר') קמח 1 כוס (100 גר') אגוזי מלך 1/2 1 כוסות (150 גר') שקדים‬ 1 שקית ‬אבקת‭ ‬אפייה 1 כוס (200 גר') סוכר‭ ‬חום‭ ‬בהיר‭ ‬דמררה 2 חלמונים 2 ביצים ¾‭ ‬כוס (180 מ"ל)‭ ‬סירופ‭ ‬מייפל‭ ‬טבעי ¾‭ ‬כוס (180 מ"ל) שמן קנולה ¾‭ ‬כוס (180 מ"ל) טחינה גולמית 1 כוס (240 מ"ל) מים קרים לקישוט ‭ - 2 ‬כפות‭ ‬שקדים, ‬קצוצים 2 ‬כפות‭ ‬פקאנים, ‬קצוצים 4‭‬ כפות‭ ‬סוכר‭ ‬דמררה 2 ‭ ‬תבניות‭ ‬בקוטר‭ ‬20-18‭ ‬ס"מ‭, ‬משומנות או‭ ‬ 2 ‬תבניות‭ ‬אינגליש‭ ‬קייק‭ ‬באורך‭ ‬28‭ ‬ס‭"‬מ‭, ‬משומנות אופן‭ ‬ההכנה: 1. מחממים‭ ‬תנור ל-180 מעלות. במעבד‭ ‬מזון‭ ‬טוחנים‭ ‬יחד‭ ‬את‭ ‬הקמח, ‬ הפקאן‭ ‬והשקדים. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬אבקת‭ ‬האפייה‭ ‬והסוכר‭.‬ 2. בקערת‭ ‬מיקסר‭ ‬עם‭ ‬וו‭ ‬גיטרה‭ ‬שמים‭ ‬את‭ ‬החלמונים, ‬הביצים, ‬המייפל, ‬השמן, ‬הטחינה‭ ‬והמים‭ ‬ומערבלים‭ ‬יחד‭.‬ 3. מוסיפים‭ ‬את‭ ‬תערובת‭ ‬הקמח,‭ ‬ומערבבים‭ ‬רק‭ ‬עד‭ ‬שהתערובת‭ ‬אחידה. ‬חשוב‭ ‬לא‭ ‬לערבב‭ ‬יותר‭ ‬מדי‭.‬ 4. מעבירים‭ ‬לתבניות. ‬מערבבים‭ ‬בקערית‭ ‬את‭ ‬חומרי‭ ‬הקישוט,‭ ‬ומפזרים‭ ‬באופן‭ ‬אחיד‭ ‬על‭ ‬פני‭ ‬העוגות‭.‬ 5. אופים‭ ‬כ-45 דקות או‭ ‬עד‭ ‬שקיסם‭ ‬הננעץ‭ ‬בלב‭ ‬העוגה‭ ‬יוצא‭ ‬יבש ומכוסה‭ ‬פירורים‭ ‬לחים‭.‬
ספר מתכונים דיסקו מאיה דרין
"דריסקו מתוקים", ספר המתכונים של מאיה דרין
( )
המתכונים מתוך "דיסקו מתוקים", ספרה החדש של העיתונאית והשפית מאיה דרין, בהוצאת "כתר", 192 עמ' בכריכה קשה