בשיתוף תנובה

אתגר תנובה - איתי אדרי ובתיה סורק
(צילום: ירון שרון )

החג שבו השמן מבעבע, הגבינות יוצאות מהמקרר והמטבח הופך לזירת קרב שמחה - הגיע. הפעם נפגשו במטבח יוצרת התוכן הקולינרי בתיה שורק והבלוגר הקולינרי איתי אדרי לדו־קרב חנוכה חמים במיוחד, המבוסס על שני מוצרים בלבד: גבינה לבנה ואשל. שניהם קיבלו את אותם חומרי גלם, וכל אחד מהם הלך לכיוון אחר לגמרי. מי מהם הצליח להפוך את השילוב הזה למנה שאי אפשר להפסיק לאכול?
בתיה בחרה ללכת על מושחת־חגיגי והכינה לנגוש גבינתי מטוגן, רך מבפנים ופריך מבחוץ, שמקבל מעליו מטבל שמנת חמוצה של תנובה, מוצרלה נמסה וטימין טרי.כזה שנשלף מהשמן, ונחטף ישר מהצלחת.
איתי, לעומתה, נשאר נאמן לקלאסיקה והלך על לביבות ירק פריכות מתפוחי אדמה, קישוא ובצל, מועשרות בגבינה לבנה של תנובה, ומוגשות עם מטבל אשל רענן עם מלפפון, שמיר וסומק. פשוט, מדויק ומנחם.

2 צפייה בגלריה
איזו מנה מנצחת - לנגוש גבינתי או לביבות ירק פריכות?
איזו מנה מנצחת - לנגוש גבינתי או לביבות ירק פריכות?
"זה מסוג הדברים שמניחים על השולחן – ונעלמים תוך דקה". הלנגוש של בתיה שורק
(צילום: אסף קוזין)

חם, רך ומוגזם: לנגוש גבינתי עם מוצרלה וטימין

מצרכים:

3 כוסות (420 גרם) קמח

½ כף סוכר

1 כפית מלח

1 שקית אבקת אפייה

2 ביצים

1 גביע גבינה לבנה 5% או 9% (250 גרם) של "תנובה"

2 גביעי אשל (כ־400 מ״ל) של "תנובה"
לציפוי:
200 גרם פתיתי מוצרלה

עלי טימין טריים
למטבל:
1 גביע שמנת חמוצה של "תנובה"

1 כפית פפריקה מעושנת

2 שיני שום כתושות

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ודביק.

מחממים שמן לטיגון עמוק ל־160 מעלות.

בעזרת כף גדושה מניחים מהבצק בשמן החם, ובעזרת מצקת שטבולה בשמן יוצרים גומה במרכז ומחזיקים 4–5 שניות.

מטגנים משני הצדדים עד הזהבה יפה ומעבירים למסננת.

מערבבים את חומרי המטבל.

מרכיבים: מורחים מטבל על הלנגוש החם, מפזרים מוצרלה וטימין ומגישים מיד.
2 צפייה בגלריה
איזו מנה מנצחת - לנגוש גבינתי או לביבות ירק פריכות?
איזו מנה מנצחת - לנגוש גבינתי או לביבות ירק פריכות?
"לביבות כמו של פעם – עם טוויסט קטן שעושה הבדל גדול". הלביבות של איתי אדרי
(צילום: אסף קוזין)

פריך ומנחם: לביבות ירק עם מטבל אשל ושמיר

לביבות של איתי אדרי
מצרכים:

2 קישואים מגורדים

4 תפוחי אדמה מגורדים

2 בצלים מגורדים

1 גביע גבינה לבנה של "תנובה"

2 ביצים

מלח ופלפל
קמח לבן - לפי הצורך

למטבל:

1 גביע אשל של "תנובה"

1 מלפפון קצוץ דק

שמיר קצוץ

1 שן שום כתושה
מלח
מעט
סומק

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי הלביבות עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצרים לביבות ומטגנים בשמן חם עד הזהבה משני הצדדים.

מערבבים את כל חומרי המטבל ומגישים לצד הלביבות החמות.

בשיתוף תנובה