בשיתוף אחוזות רובינשטיין, רסטרטו, סנו ודקסל פארמה
אין כמו האוכל של סבתא – יש בו קסם נוסטלגי וניחוחות של פעם, מנות שעברו מדור לדור ומספרות על המקום ממנו באו הסבתות שלנו. בימים אלו ynet בשיתוף ערוץ האוכל ובהובלת הבשלנית והבלוגרית תמרה אהרוני, יוצאים למסע ברחבי ישראל בעקבות המאכלים האותנטיים והאהובים של הסבתות הישראליות.
במהלך "פרויקט סבתא" אנחנו פוגשים דמויות צבעוניות ומרתקות, נחשפים למאכלים מסורתיים וייחודיים ולמטבחים מגוונים שבין מזרח למערב. והפעם: איבט ברודו, קונדיטורית בעברה ואימו של מתי ברודו, המסעדן ששינה את פני הקולינריה בישראל, מלמדת את תמרה אהרוני להכין את המאכל הרשמי של המצרים - פול מדמס. צפו בכתבה בראש העמוד.
4 צפייה בגלריה
איבט ברודו עם מנה מרהיבה של פול מצרי
איבט ברודו עם מנה מרהיבה של פול מצרי
איבט ברודו עם מנה מרהיבה של פול מצרי
(צילום: ענת פייזר)

פול מצרי לארוחת בוקר

איבט (84) נולדה בקהיר למשפחה מהמעמד הבינוני. אביה עבד בתחום הרפואה בסהר האדום ואמה הייתה תופרת. כשהייתה בת 15 עלתה המשפחה לארץ והתיישבה בשכונת התקווה בתל אביב. באותה שנה היא הכירה את בעלה שלמה ברודו והשניים התחתנו. "כשהתחתנתי ידעתי לבשל רק ביצה, אבל למדתי עם השנים", היא מספרת.
איבט הייתה בעברה מזכירה רפואית ובשנות ה-30 לחייה פצחה בקריירה קולינרית. "היה לי עסק לעוגות שהתחיל כשגרנו בארצות הברית. לבת שלי היה יום הולדת 16 והיא ביקשה שאכין לה עוגה. קניתי חוברות ואפיתי עוגה מפוארת של 3 קומות עם פרחים מעניינים מבצק סוכר". כשחזרה המשפחה ארצה, איבט הפכה את התחביב למקצוע והקימה עסק לעוגות מעוצבות. "אפילו הזמינו ממני עוגה ליצחק רבין".
4 צפייה בגלריה
"כשהתחתנתי ידעתי לבשל רק ביצה, אבל למדתי עם השנים" - איבט ברודו.
"כשהתחתנתי ידעתי לבשל רק ביצה, אבל למדתי עם השנים" - איבט ברודו.
"כשהתחתנתי ידעתי לבשל רק ביצה, אבל למדתי עם השנים" - איבט ברודו.
(צילום: ענת פייזר)
האהבה הגדולה לבישול ולמטבח לא פסחה גם על הדור השני במשפחת ברודו – בנה של איבט הוא איש העסקים והקולינריה מתי ברודו, שאחראי ביחד עם בת זוגו לשעבר רותי ברודו על כמה מהמוסדות הקולינריים החשובים בישראל. "גרנו 3 שנים באיטליה ושם הוא ממש ספג קולינריה", מספרת איבט על בנה. "כשהוא התחתן הוא אמר לי שהוא רוצה לקחת את כל ספרי הבישול שלי. הוא היה מזמין אותנו לאכול אוכל צרפתי, איטלקי ואמריקאי. תמיד הוא היה מוצלח".
אנחנו מבקרים את איבט בביתה שבחולון והיא מלמדת אותנו להכין את המאכל הרשמי של המצרים - פול מדמס, מנה שמבושלת בבישול איטי "בדיוק כמו חמין", ומוגשת בצלחת מפוארת בתוספת חמוצים, זיתים, פיתות וסלט ירקות קצוץ.
"הפול נקרא מדמס מלשון קבור, כי בעבר היו מבשלים אותו בסיר שהוטמן בבור עם גחלים לוהטות. הצילחות שלו דומה לצלחת חומוס טובה", מסבירה איבט. "אני מכירה את המתכון מאז שאני ילדה והמשכתי להכין אותו למשפחה. כל הזמן בישלנו את זה. זה חלק מארוחת הבוקר. היו מוכרים אותו במצרים – המוכר היה הולך עם קערה גדולה בעגלה ואנשים היו באים ולוקחים".
4 צפייה בגלריה
המאכל הרשמי של המצרים - פול מדמס
המאכל הרשמי של המצרים - פול מדמס
המאכל הרשמי של המצרים - פול מדמס
(צילום: ענת פייזר)

פול מדמס מצרי של איבט ברודו

מצרכים:
2 כוסות פול (רצוי קטן ובהיר)
3 ביצים
3 כוסות מים
1 כפית מלח
להגשה:
1/2 כפית כמון
מעט מלח
פלפל שחור
1 כף טחינה
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
4 צפייה בגלריה
הגרסה המצרית של החומוס - פול מדמס
הגרסה המצרית של החומוס - פול מדמס
הגרסה המצרית של החומוס - פול מדמס
(צילום: ענת פייזר)
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הפול ומסננים. משרים בקערה עמוקה עם מים למשך 8-12 שעות.
לאחר ההשריה ממיינים היטב את הפולים - מוודאים שאין עליהם כתם שחור.
לאחר המיון מכניסים את הפול לסיר לבישול איטי. מוסיפים ביצים, מים ומעט מלח.
מבשלים על אש קטנה למשך כל הלילה.
הרכבת המנה:
מוזגים את הפול המוכן לצלחת הגשה. מוסיפים מלח ופלפל, כמון, שמן זית ופטרוזיליה קצוצה לפי הטעם.
פורסים מעל את הביצה הקשה ל- 4 פרוסות ומוסיפים כף טחינה.
מומלץ להגיש לצד חמוצים, זיתים, פיתות וסלט ירקות קצוץ.
  • "פרויקט סבתא" בחסות אחוזות רובינשטיין, סנו, רסטרטו ודקסל/אומפרדקס יוצא בימים אלו למסע בעקבות המטבח של הסבתות הישראליות. עקבו אחרינו במתחם ב-ynet ובאתר ערוץ האוכל
בשיתוף אחוזות, רסטרטו, סנו ודקסל פארמה