עוגת גבינה לימונית

חגית שחם
המצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 26 עם תחתית מתפרקת):
לבסיס - 1/2 חבילה פתי בר (כ 20 יח') 1 כף דבש 1/2 כפית קינמון טחון 1/4 כפית מלח 75 גר' חמאה רכה
למלית גבינה - 2 קופסאות גבינה 9% (500 גר') 1 חבילה גבינת שמנת בטעם טבעי 1 גביע שמנת של פעם 27% 4 ביצים שלמות בגודל L 1 כפית תמצית וניל קורט מלח 1/2 1 כוסות סוכר
מצרכים לציפוי - 1/2 כוס מיץ לימון קליפה מגוררת מלימון אחד 2 ביצים שלמות בגודל L 3/4 כוס סוכר 50 גר' חמאה
1 צפייה בגלריה
עוגת גבינה לימונית 1
עוגת גבינה לימונית 1
(צילום: חגית שחם)
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים את כל חומרי הבסיס למעט החמאה. מרסקים עד ליצירת פרורים דקים דמויי חול. מוסיפים קוביות חמאה רכה ומעבדים שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. משטחים את הפירורים ביד בתבנית עוגה קוטר 26 (רק על התחתית) ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. מוציאים ומצננים מעט.
  3. בינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי מלית הגבינה, בעזרת מטרפה ידנית ומניחים לכמה דקות כדי שהסוכר ימס.
  4. לאחר שהתחתית הצטננה מעט (בערך 10 דקות), שופכים עליה את תערובת הגבינה ומחזירים לתנור. אופים במשך שעה בטמפרטורה של 180 מעלות.
  5. העוגה מוכנה כאשר היא רוטטת. שימו לב - העוגה כמעט ולא תופחת והיא גם לא צריכה להשחים. אם היא משחימה או תופחת מורידים מעט את טמפרטורת האפייה. מוצאים את העוגה האפויה מהתנור ומצננים.
  6. מכינים את הציפוי (למונקארד) - בסיר קטן מניחים את כל חומרי הציפוי למעט החמאה. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת במשך 6-7 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. יש לשים לב להוריד מהלהבה מיד כשמתחיל להסמיך כדי לא לקבל חביתה לימונית מתוקה.
  7. לאחר שהקרם הסמיך, מכבים את האש ומוסיפים את החמאה. בוחשים עד שכל החמאה נמסה ומסננים כדי להיפטר מקליפת הלימון וחתיכות של ביצה קרושה אם יש. מצננים.
  8. כאשר העוגה והקרם התקררו מערבבים קלות את קרם הלימון כדי לקבל מרקם חלק ואחיד, ושופכים על העוגה בעודה בתבנית. מיישרים את פני השטח. מצננים לילה במקרר.
  9. הצעת הגשה: אפשר לקשט בתותים, פלח לימון ונשיקות מרנג.