בקלאוות גבינות

המצרכים (תבנית חד פעמית ענקית):
למלית - 250 גר' גבינת ריקוטה 1 גביע שמנת חמוצה 15% 200 גר' גבינת טוב טעם 3%
להרכבה - 1 חבילה בצק פילו (500 גר') מופשר לפי הוראות היצרן כ-400 גר' חמאה, מומסת
לסירופ - 3/4 כוס סוכר 1/2 כוס מים רותחים
לקישוט - פיסטוקים קלויים קצוצים גס (טבעיים ללא מלח)
1 צפייה בגלריה
בקלוואה
בקלוואה
(צילום: אסתר דורון צרפתי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. המלית: מערבבים את כל מרכיביה.
  3. ההרכבה: מברישים את התבנית בחמאה ומניחים עלה פילו. מברישים את עלה הפילו בחמאה כך שיכוסה היטב ומניחים עליו את עלה פילו נוסף. ממשיכים כך עד שמסיימים חצי חבילה (כ-11 דפים).
  4. משטחים את המלית על גבי עלי הפילו המוברשים. מכסים בעלה פילו ומברישים בחמאה. מסיימים כך את המחצית השנייה של החבילה.
  5. חותכים לא עד הסוף את הבקלאווה לריבועים או מעויינים. ואופים בתנור במשך 30-40 דקות או עד שהבקלאווה מזהיבה.
  6. הסירופ: שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים מספר דקות.
  7. יוצקים את הסירופ מעל הבקלאווה ומפזרים מעל פיסטורים קצוצים. אוכלים חם!