שוק רמלה הוא שוק צבעוני ומגוון במיוחד עם היצע רחב של דוכנים — פירות, ירקות, כלי בית, טואלטיקה, בגדים ותבלינים. הוא משתרע על פני שדרה של 300 מטרים שחודשה לאחרונה עם קירוי שמאפשר הליכה נוחה גם בימים לוהטים וגם בימים של גשם.
השוק ידידותי להליכה ומשלב בין מקומות ותיקים שפועלים בו עשרות שנים לבין מקומות חדשים ועכשוויים. מי שיגיע בימי רביעי יזכה לסוג של בונוס — שוק "רמלה לוד" המפורסם והססגוני שנערך במתחם סמוך אחת לשבוע. יצאנו לסיבוב ומצאנו חמישה מקומות שכדאי לאכול בהם.
שוק רמלה. שווה ביקור
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)
בורקס סיסו: לוהט תרתי משמע
שלושה סוגי בורקסים קלאסיים הנאפים בעבודת יד, אפשר למצוא בדוכן של סיסו: גבינה, תרד ותפוח אדמה. הם יוגשו לכם עם ביצה וחריף – ככה, פשוט. בגזרת המשקאות תמצאו לימונדה וגזר יוגורט קר שנקרא "הרן" בטורקית. בזמן ההמתנה למנות, לא תוכלו להתעלם ממגשי הבורקסים הטריים והלוהטים שממשיכים לצאת מהתנור בזה אחר זה. השילוב של הבורקס עם החריף בצד והביצה, יוצר ביס מושלם. תוספת היוגורט מציעה איזון נהדר עם חמצמצות המשלימה את הטעמים. את הבורקסים תוכלו לאכול ברוגע בישיבה בחצר האחורית.
אצל נאג'י: כבר 6 עשורים
אנחנו מגיעים לנאג׳י ופוגשים מאחורי הדלפק את מנהל המקום, עדי, נכד למייסדי המקום שפתחו אותו לפני 58 שנים. בצוות תמצאו גם את נאג׳י עצמו — אבא של עדי, וגם את דודה מרים, שמבשלת בעצמה את המנות המיוחדות. בתפריט תגלו מבחר רחב של תבשילים ביתיים שונים, בהם קובה במיה, קובה סלק, קובה חמוסטה ושעועית עם שיפטה. מי שירצה לשדרג את הארוחה יוכל להזמין מבחר בשרים על האש, מעורב וגם קציצות ערוק עיראקיות. החוויה של אכילת קבב אצל נאג'י היא פשוטה אך טעימה להפליא – הקבב עסיסי ועשוי בדיוק, והדרך הנכונה היא בהחלט לאכול אותו בשילוב עם הסלטים הטריים, העמבה, הטחינה והצ'יפס שעשוי במקום. לגמרי משאיר טעם של עוד.
מרכז הסנדוויץ' הטוניסאי: תור ארוך ששווה את זה
המסורת העשירה של המטבח הטוניסאי נשמרת היטב במרכז הסנדוויץ׳ התוניסאי, מוסד מיתולוגי שפועל כבר 56 שנה, בניהולו של חיים בוקובזה ובניו. המקום ידוע לרבים בזכות הכריך התוניסאי האייקוני שלו – לחמנייה טרייה וקריספית הממולאת בתערובת מושלמת של חריף, טונה, לימון כבוש, תפוח אדמה, ביצה וסלט. את הסנדוויץ' תוכלו לשדרג עם ביצת עין במקום ביצה קשה, או תוספות כמו אנשובי וצלפים. הפשטות המאפיינת את המנה הופכת אותה לאהובה במיוחד – כל ביס הוא עשיר, טעים ומספק בכל שעה ביום. המרכיבים טריים, לא משומרים, ומוכנים במקום עם המון אהבה – מה שהופך כל ביקור לחוויה.
הפלאפל של רמלה: בחזרה לשנות ה-80
כבר 40 שנה פועל דוכן הפלאפל הזה, ששם דגש על הפשטות של פעם — פלאפל בפיתה בלבד, רק עם צ׳יפס, סלט, פלאפל, טחינה ועמבה. ואם תהיתם איפה החומוס, אז תופתעו - כן, מנת פלאפל בלעדיו. בדלפק תפגשו את בעלי המקום, חיים, שממשיך לשמור על המתכון הקלאסי והנוסטלגי שפשוט לא השתנה. הייחוד של הפלאפל הוא בזכות רוטב חרדל שמלווה את המנה, מקנה לו טעם ייחודי והפך לסימן היכר חשוב. בנוסף, יש אפשרות לקנות את כדורי הפלאפל בנפרד. מקום עם טעם שנשאר נאמן למתכון המקורי במשך כל השנים.
חומוס חליל: המתכון של סבא
חומוס חליל פועל מאז 1973, ונקרא על שם המייסד חליל, סבו של קרי. היום קרי מנהל את המקום כדור שלישי, תוך שמירה על המתכון המקורי שלא השתנה מאז אותם ימים. הטעמים האותנטיים הפכו את המקום לפופולרי במיוחד, ולקוחות מכל רחבי הארץ פוקדים אותו בקביעות. המסעדה מרווחת ומציעה מקומות ישיבה רבים, ובסופי שבוע יש גם אוכל ביתי שניתן לקחת הביתה. אחד מהלקוחות הקבועים במקום, טל, מספר כי הוא מבקר במסעדה מגיל 3, אז נהגו סבו ואביו להביא אותו לכאן. המנה המומלצת ביותר היא חומוס עם מסבחה – צלחת נדיבה ועשירה, מלווה בחמוצים, בצל, חריף ופיתות טריות וחמות. החומוס עצמו טרי, משביע, והכי חשוב – טעים להפליא.