הכול ירוק עכשיו, זמן מצוין לצאת לאזור שסביב ירושלים וליהנות לא רק מהנוף - אלא גם מאוכל טוב. ואולי מאיזו כוס יין.
אוכל במטה יהודה
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)
פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה, שחוגג השנה 25 שנים וייפתח ב-13 במרץ למשך שלושה סופי שבוע (חמישי - שבת) הוא הזדמנות טובה להיחשף לכמה מהמקומות הטעימים באזור. אפשר לשלב בין טיול לאוכל, אפשר לשבת ולבהות בירוק שמסביב ובחלק מהמקומות אפשר גם לרכוש סלסילות פיקניק. יצאנו לסיבוב קצר בין עגלות קפה, מסעדנים ביתיים ומסעדות - וחזרנו עם המלצות.

ירוק בעיניים: קפה בבוסתן

בלב הנוף הירוק של כפר אוריה, בתוך המשק המשפחתי של איתן ומלאני לומברד, מסתתר בוסתן קסום עם עצי פרי ישראליים. בין העצים שוכנת קפה בבוסתן, עגלת קפה בניהולה של רעות דרור והצוות שלה, שמציעה מאפים טריים, פיצות בטאבון, סלטים, קינוחים וכמובן – קפה איכותי. בסופי השבוע של הפסטיבל תתווסף גם עגלה עם בשרים מעושנים, שתשלים את החוויה הקולינרית. מחירי האוכל נעים בין 69-39 שקלים, מחירי קינוחים בין 24-7 שקלים.
8 צפייה בגלריה
קפה בבוסתן
קפה בבוסתן
(צילום: ספיר גורדו)
במקום יש גם מסלול מיני-גולף בשם "ארץ טובה", בהשראת שבעת המינים, שהקים יואל, בנם של איתן ומלאני, וכן מסלול הליכה סמוך הכולל טרסות עתיקות ופינות ישיבה.
מדובר במקום אידיאלי לעצירה נינוחה, לטיול קליל בין העצים או פשוט לשבת עם כוס קפה ולספוג את האווירה הכפרית.
מעלה אוריה 4, כפר אוריה, 052-5490707
8 צפייה בגלריה
קפה בבוסתן
קפה בבוסתן
נוף ומיני גולף. קפה בבוסתן
(צילום: ספיר גורדו)

יין וגבינות: יקב קדמא

יקב קדמא שבבעלות משפחת סלוצקין, הוא יקב צעיר יחסית - בן 15 שנה. בעבר שכן במקום לול ישן ומתפרק, אך המשפחה בחרה להפוך את השטח לכרם פורח ולהקים יקב. תהליך הייצור ביקב משלב מסורת קדומה – כל היין מתיישן במשך ארבעה עד חמישה חודשים בכדי חרס, ולאחר מכן היין האדום מועבר להמשך התיישנות בחביות עץ אלון.
מקומות הישיבה החיצוניים ביקב צופים לנוף ההרים הירוק, ומעניקים תחושה כפרית ושלווה. לצד היין אפשר גם ליהנות מפלטת גבינות בוטיק, מאפים גיאורגיים כמו חצ׳פורי, לוביאני ואצ׳רולי, לחמים טריים וסלטים. מחירי הפלטות נעים בין 165-109 שקל, מחירי שאר המנות בין 79-45 שקל.
8 צפייה בגלריה
יקב קדמא
יקב קדמא
יקב קדמא
(צילום: ספיר גורדו)
בנוסף, ניתן לרכוש במקום ערכת פיקניק ולצאת להתיישב בנקודות טבע קסומות במתחם. שימו לב, בסופי שבוע צריך להזמין מקום מראש.
משק 45, כפר אוריה. 02-9927894
8 צפייה בגלריה
יקב קדמא
יקב קדמא
(צילום: ספיר גורדו)

אוכל קווקזי: אלונה אייזנברג

אלונה אייזנברג עלתה לישראל בגיל 11 מדגיסטן, חבל ארץ סמוך לרוסיה, אך שונה מאוד מהאזור מבחינת אופי המטבח. אחרי 20 שנה של השתלבות בתרבות הישראלית, היא החליטה לחקור את מקורותיה ולגולל את הסיפור הקולינרי של משפחתה. היא פתחה בלוג אוכל שבו שיתפה את המתכונים הקווקזיים שמזוהים עם עמה.
בשנים האחרונות, ובעקבות הביקוש הרב למתכונים קווקזיים, היא פתחה עסק שמציע ארוחות שמתמקדות במטבח הזה. התפריט שלה כולל מנות כמו אושפלאו, צ'ודו (מאפה ממולא), סבזי (צלחת ירוקים), לובוש (לחם קווקזי), וכל זה עם שימוש עשיר בעשבים ובחומרי גלם שמזוהים עם התרבות. במהלך הפסטיבל היא תארח שתי ארוחות בעלות של 250 שקל למשתתף (כולל יין).
צור הדסה, 052-6691878
8 צפייה בגלריה
אוכל קווקזי של אלונה אייזנברג
אוכל קווקזי של אלונה אייזנברג
האוכל של אלונה
(צילום: ספיר גורדו)

סעודה הונגרית: ביסים של אור

חגיגה של טעמים מחכה לכם בסטודיו המהמם של לירז "השרגאית", הממוקם מול נוף מרהיב ביישוב צור הדסה. לירז, יועצת ארגונית שהתאהבה בתחום הנרות, מארחת בסטודיו שלה את יונה שמואלי, שיננית במקצועה,שבנוסף מתמחה במטבח ההונגרי ובעלת הקייטרינג "ביסים".
8 צפייה בגלריה
ביסים של אור
ביסים של אור
פרסבורגר הונגרי
(צילום: ספיר גורדו)
יחד הן מציעות חוויה קולינרית מיוחדת הכוללת ארוחה הונגרית עשירה בטעמים, שבה יונה מבשלת לפי המתכונים המסורתיים שעברו מדור לדור, רובם מהמטבח של סבתה בת ה-97. בין היתר אפשר לטעום אצלה גומבוץ (כופתאות בצק מתוקות ממלואות שזיפים או גבינה), רוקוט קרומפלי (תפוחי אדמה עם ביצים, גבינה ושמנת), פלצ'ינטה (בלינצ'ס), סלט כרוב, סלט מלפפונים ופרסבורגר – כל מנה מלאה בניחוחות הונגריים.
למעוניינים, אפשר לשלב ארוחה הונגרית עם סדנה להכנת נרות.
צור הדסה, ביסים - 052-2202753, נרות - 050-8670682
8 צפייה בגלריה
ביסים של אור
ביסים של אור
הסטודיו של לירז
(צילום: ספיר גורדו)

ארוחת טעימות כורדית: משק 28

יערה גמו התאהבה במטבח הכורדי המסורתי כבר מילדותה. האוכל שלה הוא תוצאה של מתכונים שעברו מדור לדור בתוך המשפחה. בפסטיבל האוכל היא תציע טעימות משובחות מהמטבח הכורדי – עלי גפן ובצלים ממולאים, קובה סלק, קובה חמוסטה, שני סוגי אורז, קציצות אורז ממולאות בשר, שניצל בחלה, חמוצים ביתיים ועוד. כל מנה נעשית בעבודת יד והרבה אהבה – ואתם תרגישו את זה בכל ביס.
האירוח יתקיים בגינת הבית, ויש גם אפשרות לקחת את המנות לפיקניק או לבחור מארזים מוכנים.
מושב עגור, מומלץ להזמין מקום מראש, 054-6796767.
8 צפייה בגלריה
משק 23
משק 23
כל מנה נעשית בעבודת יד והרבה אהבה
(צילום: ספיר גורדו)
מלבד המקומות האלו, אזור הרי יהודה מלא בפנינות טעימות נוספות שכדאי להגיע אליהן. יש עגלות קפה מיוחדות כמו הטראק של איתיאלה במושב מטע – שמציע מאפים, סלטים וקינוחים מחומרי גלם מהמשק המשפחתי; יש מסעדות ובתי קפה עם נוף מהפנט כמו לואיזה ביד השמונה או בר בהר, בית קפה באוויר הפתוח על צלע הר בבר גיורא עם תפריט מגוון של פיצות, סלטים ומאפים; יקבים שמציעים יינות ותוספות כמו יקב צובה; וכמובן - עוד הרבה בשלנים ביתיים שמארחים לארוחות מקומיות. כל אלה משתלבים בטבע הירוק ובאווירה הפסטורלית.