יש לא מעט טרנדים ועיצובים לעוגות יומולדת, ואני בטוח שכל אחת ואחד מכם יש את ה-עוגה שלו לאירועים מיוחדים. אבל בואו נודה שבסופו של דבר, אין כמו עוגת שוקולד עסיסית ונימוחה, שמתפוררת בפה ומלטפת את בלוטות הטעם.
המתכון הזה קליל ממש, והעוגה יוצאת כזאת משגעת, שאין הורה שלא יבקש ממכם את המתכון אחרי המסיבה. ואם אין אף מאורע בקרוב שמצריך עוגת יומולדת, אתם בהחלט יכולים לוותר על הסוכריות הצבעוניות ולקבל פשוט עוגת שוקולד טעימה ומפנקת בטעם של פעם.
2 צפייה בגלריה
(צילום: גיל אבירם)

עוגת שוקולד יומולדת

המצרכים:
יבשים - 3/4 כוס אבקת קקאו 2 כוסות קמח מנופה 2 כוסות סוכר לבן 2 כפיות אבקת אפייה 1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתייה 1 כפית אבקת קפה נמס 1 כפית מלח
רטובים - 1 כוס חלב (רגיל/שקדים/סויה או כל סוג שמתחשק לכם) 1/2 כוס שמן קנולה או חמניות 2 ביצים גדולות 2 כפיות תמצית וניל 1 כוס מים רותחים
לציפוי - 1 מיכל שמנת מתוקה 2 חפיסות שוקולד חלב, קצוץ דק בסכין סוכריות צבעוניות או כל קישוט אחר שמתחשק
2 צפייה בגלריה
(צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות. משמנים קלות ומקמחים תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ.
  2. מערבבים היטב במיקסר או ביד את כל החומרים היבשים.
  3. מוסיפים תוך כדי ערבוב את כל הרטובים עד לתערובת הומוגנית.
  4. יוצקים לתבנית האפייה ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם עץ שננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי. מצננים היטב בטמפרטורת החדר.
  5. מכינים את הציפוי - מביאים את השמנת לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב.
  6. מחוררים מספר חורים בעוגה בעזרת שיפוד עץ. יוצקים מעל את הציפוי, ומקשטים.