מרק עוף צח

המצרכים:
1 ק"ג כרעי עוף, מחולקים לשוק וירך 1/4 ק"ג גרונות עוף - לא חובה, אבל זה מעשיר את הטעם 4 ליטר מים 2 בצלים גדולים, קלופים חצויים לחצי 4-6 גזרים בגודל בינוני, קלופים שלמים 1 ראש סלרי אמריקאי 1/2 צרור שמיר 1/2 צרור פטרוזיליה 1/2 צרור כוסברה 2 תפוחי אדמה, קלופים בשלמותם 1 כרישה בגודל בינוני 1 כף סוכר 1 כף מלח ים אטלנטי 1 כפית פלפל שחור 3 כפות שמן חמניות לטיגון הירקות והעוף

1 צפייה בגלריה
נופר זוהר - יום כיפור
נופר זוהר - יום כיפור
(צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. צורבים את כרעי העוף עד לקבלת צבע זהוב. צורבים גם את הירקות עד לקבלת צבע עמוק. שמים את העוף וכל הירקות הצרובים בסיר גדול. יוצקים מעליו את המים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. כשמגיע לרתיחה נוצר קצף שאותו חובה לכפות באמצעות כף.
  2. מוסיפים למרק גם את צרורות עשבי התיבול, קשורים בחוט או בגומייה, ומניחים בתוך הסיר. מביאים לרתיחה ומוסיפים כף מלח ים אטלנטי וכפית פלפל שחור.
  3. מבשלים את המרק בבעבוע עדין במשך כ-60 דקות, עד שהמים מקבלים צבע עמוק מהירקות והעוף.
  4. טועמים את המרק ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
  5. מוציאים את הגומיות מעשבי התיבול, מפרקים את העוף מהעצמות, ומגישים עם אינטריה או שקדי מרק.