מאפה פילו במחבת של סנט מור, תרד ודלעת

מתכון של אריק ברגר
1 צפייה בגלריה
 מאפה פילו עם סנט מור
 מאפה פילו עם סנט מור
מאפה פילו עם סנט מור
המרכיבים (ל-4 מנות):
שמן זית
2 בצלים אדומים קצוצים דק
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
מעט שאטה
חופן גדול של תרד קצוץ גס
2 ביצים
קליפה מגוררת מ-לימון 1
מלח ופלפל
חצי חבילת דפי פילו
גליל גבינת סנט מור
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במחבת מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים דלעת ומבשלים תוך ערבוב עד שהדלעת רכה. מעבירים לקערת ערבוב לקירור.
  3. כשהתערובת קרה מוסיפים ביצים, שאטה, תרד וגרידת לימון ומערבבים היטב.
  4. במחבת שמתאימה לשימוש בתנור מניחים 4 דפי פילו שנמרחו בשמן (כל דף ודף) את הקצוות מקמטים מעט.
  5. מניחים את התערובת מהקערה על דפי הפילו.
  6. פורסים את הגבינה ומסדרים על התערובת.
  7. מורחים בשמן את קצוות הפילו החשופים.
  8. מכניסים לתנור ל20-25 דקות.