אסאדו חגיגי

המצרכים: 2.5 ק"ג בשר בחיתוך אסאדו 2 כוסות יין לבן 2 בצלים סגולים 6 שיני שום 1 ענף סלרי אמריקאי 3 גזרים צרור טימין 10 שזיפים מיובשים ללא גרעינים 1 מקל קינמון (לא חובה) 750 גר' ארטישוק ירושלמי 1 כף סילאן 1 כף רכז רימונים 1 כפית זרעי כוסברה 1 כפית רסק עגבניות
1 צפייה בגלריה
אסאדו של חיים כהן
אסאדו של חיים כהן
(צילום: דן לב)
אופן ההכנה:
  1. מתבלים את נתח הבשר במעט מלח ופלפל שחור ומניחים על מחבת לוהטת שמתאימה גם לתנור.
  2. צורבים את הבשר כשתי דקות מכל צד.
  3. מוסיפים את הירקות והתבלינים לעוד כחמש דקות לצריבה יחד עם הבשר.
  4. ממש לפני שהירקות מקבלים את הצבע שלהם, מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כחמש דקות כשהיין רותח (מבעבע קלות).
  5. מכסים את הבשר במים רותחים ומבשלים עוד כחמש דקות ברתיחה.
  6. לאחר שהתאדו מעט נוזלים, מכסים את המחבת היטב בנייר אפייה ומעליו בנייר כסף.
  7. את המחבת העטופה מכניסים לתנור ב-130 מעלות למשך חמש וחצי שעות, במהלכם הנתח והירקות יספגו את שלל הטעמים שבסיר וימלאו את החדר בניחוח החג.
המתכון באדיבות השף חיים כהן וחצי חינם