כשכל כך חם והלחות גבוהה, הגוף מבקש מזונות קלילים, צוננים, קרים ומרעננים: היום נכין סלטים המשלבים טעמים מלוחים ומתוקים. אין כאן איסורים או מגבלות, הכל כמעט אפשרי - תוכלו לשחק עם מרקמים וטעמים, ומלבד העובדה שפירות בסלט זה תענוג לחיך, זה גם צבעוני ומגרה.
3 צפייה בגלריה
סלט פירות, נופר זוהר
סלט פירות, נופר זוהר
צבעוני, בריא ומגרה: סלט עם פירות
(צילום: טל שחר)
כשאני פוגשת בסלט חתיכת פרי, אני מרגישה שזה מעין צ'ופר שמעלה חיוך בזמן הביס, ואם מגיע גם הבזק של חריפות מעקצצות מעלה כמו רוקט או קייל, כל הסיפור הזה הופך לחגיגה.

סלט קייל, ליצ'י וענבים

המצרכים: 1 צרור קטן של קייל עדין, נקי מהגבעול הסיבי, שטוף ומיובש 1/4 כוס ענבים, פרוסים לטבעות 1/4 כוס ליצ'י טרי, חתוך לרבעים 3 גבעולי כוסברה, קצוצים גס 1 כף צ'ילי, פרוס לטבעות
לרוטב - 80 מ"ל שמן זית 60 מ"ל מיץ לימון טרי 1 כך חומץ בין יין לבן 1 כך סילאן 3/4 כפית מלח דק 1/4 שן שום, מגוררת בפומפייה (או כתושה)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, ושומרים בצנצנת (זה בתוקף למשך יומיים-שלושה).
  2. שמים את כל מצרכי הסלט בקערה.
  3. מוסיפים לסלט את הרוטב, מערבבים ומגישים.

סלט טאבולה עם דובדבנים בויניגרט אשכולית

המצרכים:
1 כוס בורגול דק ג'רישה (מושרה בכוס ורבע מים עד שהוא מתנפח ונהיה כמו קוסקוס) 6 כפות שקדים (גפרורים) קלויים 1/2 צרור רוקט, קצוץ 1 כוס דובדבנים, מגולענים 1/2 צרור נענע (רק העלים), קצוץ 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה 2 כפות חמוציות ללא סוכר 2 כפות צנוברים, קלויים
לרוטב - 1/4 כוס שמן זית (60 מ"ל) 1/4 כוס מיץ לימון (60 מ"ל) 2 כפות מיץ אשכולית אדומה טרי או מיץ רימונים בעונה 2 כפיות דבש 1/4 כפית מלח דק
3 צפייה בגלריה
סלט פירות, נופר זוהר
סלט פירות, נופר זוהר
(צילום: טל שחר)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בצנצנצת.
  2. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
  3. מחברים בין הרוטב לסלט, מערבבים ומגישים. שימו לב - את הסלט חשוב לתבל רק סמוך להגשה.

סלט אבטיח עם גבינה בולגרית ורוקט

המצרכים:
1/2 1 כוס אבטיח (פרוס לקוביות בגודל 2 ס"מ) 1/2 כוס שרי צהובות 1/2 כוס שרי  ליקופן 1/4 כוס נענע עלים 1/2 כוס בזיליקום עלים 1/4 צרור רוקט עלים 100 גר' גבינה בולגרית או גבינת פטה מעודנת (מפוררים בידיים) 3/4 כפית מלח ים מעט פלפל שחור
לרוטב - 6 כפות שמן זית 1 לימון טרי, סחוט למיץ מעט סומק
3 צפייה בגלריה
סלט פירות, נופר זוהר
סלט פירות, נופר זוהר
(צילום: טל שחר)
אופן ההכנה:
  1. מפרידים את העלים מהגבעולים, שוטפים היטב ומייבשים. שמים בצד. חותכים את עגבניות השרי לחצאים. חותכים את האבטיח לקוביות אחידות בגודל של 2 ס"מ.
  2. מכינים את הרוטב בצנצנת. מסדרים את כל הירקות והעלים בצלחת שטוחה ורחבה עם שוליים, יוצקים מעל הכל את הרוטב.
  3. מפוררים את הבולגרית מעל הכל ומפזרים מעל סומק. נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית