השוק של נתניה עובר בשנים האחרונות מהפך הדרגתי, אחרי שהעירייה זיהתה את טרנד בילויי השווקים ששוטף את הארץ והחליטה ללכת בעקבותיו. אזור השוק כולו החל בשנת 2022 לעבור מהלך התחדשות עירוני נרחב, אבל הדרך, יש לומר, עוד ארוכה. דרושה השקעה מסיבית בכל מה שקשור לחוויית ההליכה בו, אך בכל מה שקשור לחוויה הקולינרית - השוק בהחלט עושה את שלו.
שוק נתניה. המומלצים
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)
"שוק נתניה הוא בין השווקים הבודדים בארץ שנשארו נאמנים למה שהם, בלי פוזה ובלי חנופה", אומרת אשת הקולינריה מיקה, שמעבירה סיורי אוכל של "מיקה פודארט" בשוק. "שווקים אחרים מוכרים בארץ הם שווקים לתיירים. שוק נתניה זה שוק קטן עם המון אוכל טעים שמשקף את כל העליות שנתניה קלטה מקום המדינה ועד היום. הוא לא מתייפיף ולא מתחנחן. הוא אחד הטעימים שאני מכירה".
אז אם אתם חובבי אוכל, והאמת גם אם לא, זה הזמן לשים את הסטיגמות בצד ולתת לשוק נתניה הזדמנות – כי מאחורי החנויות הצנועות מסתתרים סיפורים, טעמים ואנשים שמחכים להכיר. האוכל כאן מתבשל לאט, והטעמים מראים את ההשקעה בכל פרט. סיבוב קצר בין הבאסטות יוביל אתכם לכמה מקומות טעימים וקסומים במיוחד, הנה כמה מהם.
סנדוויץ' פדלון: סיפור משפחתי
צמוד לחנות פירות וירקות גדולה, מסתתרת חנות קטנה וצנועה שמספרת סיפור משפחתי של למעלה מחמישה עשורים. סנדביץ' פדלון הוקם על ידי זוג רומנים שהביאו איתם את הפשטות האירופית: כריך בבאגט עם טונה, ביצה קשה, סלט, חריף ולימון כבוש. במשך שנים המקום כונה "האשכנזייה", כינוי שהפך לחלק מהמיתולוגיה המקומית. לפני שנתיים עבר העסק לידיהם של שימי ורונה, שהכניסו אווירה צעירה ומרעננת מבלי לשנות את מה שהפך את המקום לאגדה. לא צריך יותר מצלחת חמוצים קטנה בצד וכריך פשוט אבל מדויק.
מאפיית מלכה: פיתות וקינוחי גורמה
בשנת 1985 נפתחה מאפייה קטנה שהתמקדה בפיתות בלבד. היום, המאפייה היא אימפריה קטנה של מאפים וקינוחים, שמנוהלת על ידי שלושה דורות של אותה משפחה. הסבא, אלי מלכה, עדיין מגיע מדי יום לוודא שהכול מתקתק כמו שצריך. המאפייה מתמקדת במאפים בהשראת המטבח הצפון-אפריקאי, כמו בוריק ומאפים טוניסאיים, לצד קינוחים בסגנון צרפתי. עוגיות המדלן המקומיות הן להיט. רכות, עדינות ונימוחות – אחת מהן פשוט לא תספיק לכם.
פינוקי האוכל של כרמל: כבוד לסבתא
בעומק השוק, "פינוקי האוכל של כרמל" משמר את המורשת של המטבח הטריפוליטאי האותנטי. מומי, הבעלים, גדל עם הסירים והתבשילים בעסק של אביו כרמל, והוא ממשיך את המסורת בגאווה ובאהבה. על פלטות של שבת נחים תבשילים ביתיים שמזכירים ביסים של סבתא. מפרום, חריימה דג ים, טבחה בסלק עמוק ועשיר שמוגש עם קוסקוס או לחם טרי ועוד מבחר תבשילים. האוכל כאן מתבשל לאט, והטעמים מראים את ההשקעה בכל פרט. אם אתם מחפשים אוכל מנחם – זה המקום.
מעדניית טעם גן עדן: חגיגת טעמים
מאז 1986 המעדנייה הזו מספקת חוויות טעם מגוונות למבקרי השוק. מאחורי הדלפק פגשנו את חיים בנינו שהציע לנו גבינות מרחבי העולם, דגים מעושנים ונקניקים מובחרים, לצד חמוצים, יינות ומבחר דליקטסים צרפתיים שמיוצרים בעבודת יד. אבל הכוכבת האמיתית היא הטונה המעושנת עם פלפל חריף, שמכינים במקום.
שניצל איילה: מתכון סודי
השניצל המפורסם של איילה, קרובת משפחתו של חיים — בעלי המקום, מספק לבאי השוק כבר 35 שנה שניצל פריך וזהוב, ישר מהמחבת לפיתה. השניצלים כאן אינם מהסוג הקלאסי עם פירורי הלחם, אבל המתכון הסודי שומר עליהם פריכים ונמסים בפה בו זמנית. המטבח עובד כמו פס ייצור, ותמיד תמצאו פה תור. המנה מגיעה בבאגט, פיתה או בצלחת – והיא תמיד תגרום לכם לחזור.
"השוק הזה הוא לא מתייפיף ולא מתחנחן. הוא אחד הטעימים שאני מכירה", מסכמת מיקה. בנסיעה הבאה בכביש החוף, שווה לקפוץ.