אל הסטודיו של אמן הקעקועים אביהו בן גידה הגענו במטרה להבין דבר אחד — מה עומד מאחורי הבחירה של לא מעט אנשים לקעקע על הגוף שלהם דימויים של אוכל. מסביבנו, בחלל גדול ומרווח, מספר מקעקעים נמצאים בעיצומה של המלאכה, כל אחד עם סגנון אמנותי ייחודי. זמזום מכונות הקעקועים ממלא את האוויר, לקוחות ומקעקעים יושבים יחד ויוצרים סקיצות מאפס, עד הפרטים הקטנים ביותר.
קעקועים של אוכל
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)

בן גידה היה בעיצומו של סשן מורכב, אבל זה לא מנע ממנו לעצור ולשתף בסיפורים מאחורי התופעה. "פגשתי אנשים שקעקעו הכול – מגלידה צבעונית ועד פיסת פיצה מטפטפת גבינה", הוא סיפר. "יש בזה משהו הומוריסטי, אבל גם אישי מאוד".
5 צפייה בגלריה
יש גם עם זיתים? קעקועי אוכל
יש גם עם זיתים? קעקועי אוכל
יש גם עם זיתים? פיצה קעקוע
(צילום: סטודיו אביהו בן גידה)
בעבר קעקועים נשאו משמעות מוגדרת – סמלים פשוטים שהעבירו מסר או ביטאו שייכות חברתית. עם השנים, הם התפתחו והפכו לכלי ביטוי אישי. היום קעקוע הוא יצירת אמנות שמספרת סיפור ייחודי – זיכרון, תחושה, אמירה או אפילו תשוקה יומיומית - שדרכה אפשר להבין מי אנחנו ומה חשוב לנו.
אבל איך דווקא מאכלים הפכו להשראה מרכזית בעולם הקעקועים, ומה גורם לאנשים להנציח אותם על גופם? ממאכלים שהפכו לטרנדים ועד עיצובים יצירתיים במיוחד, ביקשנו לגלות איך האוכל עבר מהצלחת אל העור.
5 צפייה בגלריה
קעקועי אוכל
קעקועי אוכל
קעקוע פלפל
(צילום: סטודיו אביהו בן גידה)
איך אתה מסביר את התופעה הזו? "הסיבה יכולה להיות או איזשהו זיכרון, טעם, או ריח ילדות, משהו שהם רוצים להנציח ולזכור, או שהם פשוט עושים את זה כי הם הפסידו בהתערבות, אי אפשר לדעת".
איזה קעקוע אוכל הכי פופולרי בסטודיו? "היו פה כמה קעקועים שחזרו על עצמם במאכלים, אחד מהם זו צלחת ראמן שלפעמים מוסיפים לה איזה קאצ' כמו חתול שיושב בתוך הקערה. פעם היה גם פיל. גם הרבה קעקועי פלפל, תתפלאי, שבטח יש לו משמעות כפולה, אם את מבינה למה אני מתכוון" .
מה הבקשה הכי ביזארית שקיבלת? “המבורגר וצ’יפס – ארוחת מקדונלד'ס שלמה, מקועקעת בצורה ריאליסטית ומדויקת עד לפרטים הקטנים, כאילו מדובר בפרסומת למקדונלד'ס. זה לא משהו שגרתי שאנשים בוחרים לקעקע, אבל מסקרן לדעת למה דווקא הוא החליט על זה. לדעתי, הוא פשוט ממש אוהב מקדונלדס".
5 צפייה בגלריה
קעקועי אוכל
קעקועי אוכל
יש גם קינוחים
(צילום: סטודיו אביהו בן גידה)
5 צפייה בגלריה
קעקועי אוכל
קעקועי אוכל
פיל במרק
(צילום: סטודיו אביהו בן גידה)
יש סיפור מאחורי קעקוע אוכל שזכור לך במיוחד? ״במשפחה של אשתי, בכל ארוחת שישי יש מסורת מיוחדת – עם סיום הארוחה, האמא מניחה על השולחן סיר עם ארטישוקים חמים כקינוח, ואז פורצת מלחמה קטנה בין כולם – מי יאכל יותר ארטישוקים, מי יקבל את החלקים הטובים ביותר, ומי יזכה לאכול את הלב. יום אחד אשתי ביקשה ממני לקעקע לה ארטישוק, כדי לשמר את הזיכרון מהמסורת האהובה. אחריה גם אחותה ואחיה ביקשו את אותו הקעקוע, ובסוף כל המשפחה קעקעה ארטישוק על היד – זה היה רגע מיוחד".
5 צפייה בגלריה
קעקועי אוכל
קעקועי אוכל
מי הזמין חתול בראמן?
(צילום: סטודיו אביהו בן גידה)
איזה קעקוע אוכל היית מקעקע על עצמך? "כולם מסתלבטים עליי שכל מה שאני אוכל ביום יום שלי זה שניצל, זה בערך הדבר היחיד שאני אוכל. אם הייתי צריך לבחור קעקוע אוכל שכן מסמל אותי או משהו שכן הייתי רוצה לשמור – כנראה שזה היה שניצל".