לפני מספר שבועות קיבלתי הודעה באינסטגרם מעוקבת חמודה בת 12, שרצתה להכין את אחד המתכונים שלי, אבל אין לה מיקסר בבית. והיא צודקת - באמת רוב המתכונים שלי הם עם מיקסר.
שאלתי אותה מה היא אוהבת והיא מיד ענתה שלא ממש אכפת לה, אבל בעיקר בא לה לאפות משהו קל למשפחה. פה כבר נמסתי, אבל לא הייתי מוכן למה שבא אחרי זה: "אבא שלי ואני ממש אוהבים מרציפן, אז אפשר אולי גם משהו עם מרציפן?". פה היא כבר שבתה אותי סופית - ילדה בת 12 שאוהבת מרציפן? תענוג.
4 צפייה בגלריה
העוגיות שימלאו לכם את הבית בריח קרמלי אגוזי, מורן גיל
העוגיות שימלאו לכם את הבית בריח קרמלי אגוזי, מורן גיל
העוגיות שימלאו לכם את הבית בריח קרמלי אגוזי, מורן גיל
(צילום: מורן גיל)
אז המתכון הזה היום במיוחד בשבילה: עוגיות שוקולד צ'יפס לבן עם קוביות מרציפן ומעל אגוזי לוז שבורים וקלויים עם מלח בשביל לאזן את המתוק בחך.
כל זה תוכלו להכין בלי מיקסר בכלל - רק לערבב היטב הכל בקערה. התוצאה הסופית היא עוגיות שטוחות, מעט קריספיות בקצוות ורחבות מאוד. השילוב המופלא של השוקולד הלבן והמרציפן אמנם לא נפוץ פה בישראל, ואיכשהו האהבה של האירופאים למרציפן לא עשתה עלייה לארץ, אבל יש מצב שהעוגיות האלה כאן כדי לשנות את זה, ואם לא הן, אז אני תולה את תקוותי בילדה חמודה בת 12.
4 צפייה בגלריה
עוגיות מרציפן
עוגיות מרציפן
עוגיות מרציפן
(צילום: מורן גיל)

עוגיות מרציפן ושוקולד לבן

המצרכים (ל-14 עוגיות בגודל בינוני):
למלית העוגה - 220 גר' חמאה רכה 180 גר' סוכר חום כהה 1 ביצה 1 כפית מחית וניל 1 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח שולחן 200 גר' קמח 100 גר' מרציפן, חתוך לקוביות 150 גר' שוקולד לבן חופן אגוזי לוז חצויים מלח מלאדון
4 צפייה בגלריה
יוצרים עיגולים יפים
יוצרים עיגולים יפים
יוצרים עיגולים יפים
(צילום: מורן גיל)
4 צפייה בגלריה
מצננים, ובתיאבון
מצננים, ובתיאבון
מצננים, ובתיאבון
(צילום: מורן גיל)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות. פורסים נייר אפייה על התבניות.
  2. בקערה בינונית מערבבים עם כף עץ או לקקן את החמאה הרכה עם הסוכר החום עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב. מוסיפים את הווניל, הסודה לשתייה, המלח והקמח, ומערבבים היטב עד להטמעתם. אם קשה אפשר לערבב עם הידיים, זה מעט מלכלך אבל יעיל מאוד.
  4. מוסיפים לתערובת העוגיות את קוביות המרציפן והשוקולד הלבן, ובעזרת לקקן מערבבים היטב עד להטמעתם המלאה במלית.
  5. יוצרים עיגולים יפים מתערובת העוגיות שלנו בקוטר של 3 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית, ושומרים על מרחק בין אחת לשנייה, מכיוון שבאפייה העוגיות יתפרסו על שטח רחב יותר.
  6. מפזרים על החלק העליון של העיגולים אגוזי לוז חצויים (אם הם לא נתפסים אז אל תתבישו לנעוץ אותם בעיגולים) ומעט מלח מלאדון.
  7. מכניסים את העוגיות לתנור ל-12 דקות. מצננים את העוגיות בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן אפשר לשמור אותן בצנצנת אטומה שלושה-ארבעה ימים.
לעמוד האינסטגרם של מורן גיל