פשטידת קישואים וקולורבי

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
1 בצל גדול, קצוץ 2 קולורבי קטנים, קלופים ומגורר בפומפייה גסה 1 קישוא בינוני, קלוף ומגורר בפומפייה גסה 1 גזר בינוני, קלוף מגורר בפומפייה גסה 2 ביצים 3 כפות מלאות גבינה לבנה או קוטג’ 1/3 כוס (46 גר’) קמח תופח 1 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
פשטידת קישואים וקולורבי
פשטידת קישואים וקולורבי
פשטידת קישואים וקולורבי
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים קולורבי, קישוא וגזר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך 5 דקות (במהלך הבישול יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).
  2. מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר מעט. סוחטים את התערובת מעט מנוזלים ומוסיפים ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3. משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.
  5. מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי, רצוי כמה שעות (שימו לב - רק לאחר צינון מוחלט היא מתייצבת).

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

המצרכים (לתבנית מלבנית 22X31 או לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית שקעים):
2 בצלים בינוניים-גדולים, קצוצים 3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים רכים, מבושלים במים חמים 2 קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות, חתוכות 3 ביצים
תיבול - 1 כפית מלח קמצוץ פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים מספר דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
  2. חותכים את תפוחי האדמה הרכים לקוביות קטנות (כמו סלט) ומעבירים לקערה עם הבצל והפטריות.
  3. מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים היטב.
  4. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות.

פשטידת קולורבי

המצרכים (תבנית אינגליש קייק):
1 בצל גדול, קצוץ 3 קולורבי בגודל בינוני, קלופים ומגורדים בפומפייה גסה 2 ביצים 2 כפות שמן זית 1/2 כוס קמח תופח (אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף חצי כפית אבקת אפייה) 1 כפית מלח קמצוץ פלפל שחור חופן פירורי לחם לפיזור מעל (לא חובה)
10 צפייה בגלריה
פשטידת קולורבי
פשטידת קולורבי
פשטידת קולורבי
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
  2. מוסיפים את הקולורבי המגורר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, עד שהוא מתרכך ומצטמצם מעט (במהלך הבישול יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר מעט (מומלץ לסחוט מעט מנוזלים). מוסיפים ביצים, 2 כפות שמן זית, קמח תופח, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  4. משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים את החלק העליון ומפזרים מעל פירורי לחם.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.
  6. מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי, רצוי כמה שעות (רק לאחר צינון מוחלט היא מתייצבת).

פשטידת קישואים וברוקולי

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
1 בצל בינוני, קצוץ 2 קישואים בגודל בינוני-קטן, קלופים ומגוררים בפומפייה גסה 150 גר' פרחי ברוקולי, קצוצים דק (כ-3 כוסות) 2 ביצים 200 גר' שמנת חמוצה או גבינה לבנה 2 כפות גדושות קמח תופח 1 כפית מלח מעט פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
פשטידת קישואים וברוקולי
פשטידת קישואים וברוקולי
פשטידת קישואים וברוקולי
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
  2. מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הקישוא המגורד ופרחי הברוקולי הקצוצים ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך חלקי (יש לבשל על אש בינונית עם מכסה ולערבב מידי פעם). מסירים מהלהבה, ומצננים.
  4. מעבירים את תערובת הברוקולי והקישואים לקערה. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי (רק לאחר קירור מוחלט הפשטידה מתייצבת).

פשטידת פטריות ותירס

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
2 בצלים בינוניים, קצוצים 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות, קצוצות 1/2 גמבה גדולה, קצוצה דק 3/4 כוס גרעיני תירס מקופסת שימורים, מסוננים מנוזלים 1/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים, קצוצים 2 ביצים 4 כפות מלאות קמח רגיל 1/2 כפית אבקת אפיה 3 כפות גדושות קוטג’ או גבינה לבנה 1/3 כוס גבינה צהובה מגורדרת (לא חובה)
תיבול - 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
פשטידת פטריות, תירס, גמבה וזיתים
פשטידת פטריות, תירס, גמבה וזיתים
פשטידת פטריות, תירס, גמבה וזיתים
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגמבה והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות עד שהפטריות מצטמצמות והגמבה מתרככת מעט. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
  3. מוסיפים לקערה את יתר החומרים, מתבלים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ואופים במשך 40-45 דקות, עד להזהבה. מומלץ להניח לפשטידה להתקרר לטמפרטורת החדר כדי שתהיה יציבה יותר.
המצרכים:
1 בצל קטן 1 גזר בינוני, קלוף 1 קישוא בינוני, קלוף 1 קולורבי קטן קלוף (*אפשר לשים קישוא נוסף במקום) 1 תפוח אדמה קטן, קלוף 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק 3 ביצים 2 כפות קמח לבן (לגרסה ללא גלוטן – אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה)
תיבול - 3/4 כפית מלח 1/4 כפית שטוחה כורכום 1/4 כפית שטוחה כמון קמצוץ פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
 פשטידת ירקות במחבת
 פשטידת ירקות במחבת
פשטידת ירקות במחבת
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מגררים את כל הירקות בפומפייה גסה, סוחטים מנוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב. מחממים מחבת בקוטר 26 ס”מ עם 2-3 כפות שמן (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). כשהשמן חם, יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים לגובה אחיד. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה במשך 20-30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת בחלקה התחתון.
  2. בעזרת תרווד הופכים בעדינות צד, מכסים ומבשלים 20 דקות נוספות (אם קשה להפוך את הפשטידה עם תרווד, ניתן להפוך את הפשטידה על צלחת שטוחה ולהחזיר למחבת בזהירות).
  3. מעבירים את הפשטידה לצלחת שטוחה, חותכים לרבעים, ומגישים.
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
1 בצל גדול, קצוץ דק 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות, קצוצות 1 כוס (150 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים או סנפרוסט (ללא הנוזלים) 2 ביצים 3 כפות מלאות (90 ג’) גבינה לבנה 4 כפות מלאות (70 ג’) קמח תופח 1 כפית מלח קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל - 1/4 כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת
10 צפייה בגלריה
פשטידת תירס ופטריות
פשטידת תירס ופטריות
פשטידת תירס ופטריות
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת גדולה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב, במשך כשבע דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות. מסננים את התערובת מנוזלים ומעבירים לקערה.
  2. לאחר שתערובת הפטריות מעט התקררה, מוסיפים תירס, ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, מלח ופלפל שחור. מערבבים עד לאיחוד התערובת.
  3. משמנים התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. מפזרים מעל גבינה מגוררת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך כ-40 דקות. מניחים לפשטידה להתקרר מעט לפני שחותכים אותה (הפשטידה מתייצבת לאחר קירור).
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
3 כפות שמן 1 בצל גדול, קצוץ 200 גר' עלי תרד, קצוצים גס (כ-4 כוסות דחוסות) 200 גר' פרחי ברוקולי קצוצים משקית קפואה (כ-2 כוסות) 2 ביצים 3 כפות שמנת חמוצה או גבינה לבנה או קוטג’ 1/2 כוס קמח תופח 1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת 1 כפית מלח מעט פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
פשטידת תרד וברוקולי
פשטידת תרד וברוקולי
פשטידת תרד וברוקולי
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש, סוחטים מעט את התערובת ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את הברוקולי, הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, גבנ”צ, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית, ואופים בתנור במשך 30-35 דקות. מניחים לפשטידה להתקרר מעט לפני החיתוך.
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק או לתבנית שקעים):
3 בצלים לבנים גדולים, קצוצים 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (החלק הלבן והירוק) 3 כפות שמן קנולה או שמן זית (לטיגון הבצל) 1/2 כוס קמח תופח 2 ביצים גדולות 2 כפות גדושות גבינה לבנה 2 כפות גבינה צהובה, מגוררת 1 כף גבינת פרמז’ן, מגוררת
תיבול - מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
10 צפייה בגלריה
פשטידת בצל
פשטידת בצל
פשטידת בצל
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מטגנים את הבצל הלבן עם 3 כפות שמן עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהכיריים. מצננים מעט ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה קמח, ביצים וגבינות. ומתבלים.
  5. משמנים תבנית ויוצקים אליה את התערובת. אופים במשך כ-30 דקות (תבנית שקעים) – 40 דקות (תבנית אינגליש קייק) עד להזהבה יפה.
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
2 בצלים בינוניים, קצוצים 200 גר' עלי תרד טריים, קצוצים (שטופים היטב ויבשים) 1 קישוא בינוני, קלוף מגורר גס 3 שיני שום, כתושות 2 ביצים 200 מ"ל שמנת חמוצה או גבינה לבנה 1/2 כוס גבינה צהובה, מגוררת 2 כפות גדושות קמח לבן או קמח תפוחי אדמה 1 כפית מלאה מלח מעט פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
פשטידת תרד וקישואים
פשטידת תרד וקישואים
פשטידת תרד וקישואים
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים קלות את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, עלי התרד הקצוצים והקישוא המגורר, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 5-7 דקות, עד שהתרד מאבד מנפחו ומצטמצם. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. סוחטים מנוזלים את תערובת התרד והקישואים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, גבינה צהובה, קמח, מלח ופלפל שחור, ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה. מחלצים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט (רק לאחר קירור מוחלט הפשטידה מתייצבת).
אפרת סיצ'י היא בעלת הבלוג "מתכונים בעשר דקות"
פורסם לראשונה: 12:22, 26.04.21