המצרכים:
5 מצות, טחונות במעבד מזון לפירורים דקים 200 גר שוקולד מריר, קצוץ ספלון אספרסו (או 3 כפות נס קפה חזק) 50 גר' חמאה 1 כף ברנדי או ליקר שוקולד 1/2 כוס שקדים, קלופים מולבנים וגרוסים
4 צפייה בגלריה
(צילום shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את השוקולד המריר קצוץ עם ספלון האספרסו (או 3 כפות קפה חזק) ועם החמאה.
  2. מוסיפים כף ברנדי או ליקר שוקולד ומערבבים עם המצות הטחונות ועם השקדים. מצננים שעה במקרר ומכדררים. אם רוצים, מגלגלים בקוקוס או בשברי שוקולד.
המצרכים:
300 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות 3 כפות אבקת קקאו 6 כפות סוכר 4 כפות שמן 6 מצות 1 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי
לבחירה: חופן פתיתי קוקוס או חופן אגוזים מרוסקים
4 צפייה בגלריה
עוגת מצות קלאסית
עוגת מצות קלאסית
עוגת מצות קלאסית
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מניחים את קוביות השוקולד, אבקת הקקאו, הסוכר והשמן בקערה ומכניסים למיקרוגל ל-20 שניות. מוציאים, מערבבים וחוזרים על התהליך עד שקוביות השוקולד נמסו כמעט לגמרי.
  2. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם אין ברשותכם מיקרוגל, אפשר להמיס את החומרים בסיר בן-מארי (סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מעט מים הרותחים בעדינות) תוך ערבוב מתמיד.
  3. יוצקים את מיץ התפוזים לכלי שטוח ורחב שיכול להכיל את המצות. מכניסים לכלי מצה ומרטיבים אותה משני הצדדים. משהים כמה שניות, מוציאים ומניחים על צלחת שטוחה.
  4. יוצקים על המצה מתערובת השוקולד ובעזרת סכין מורחים אותה עד כיסוי מלא. מרטיבים מצה נוספת, מניחים על המצה הקודמת ומכסים גם אותה. חוזרים על התהליך עם שאר המצות.
  5. בתום התהליך מצפים את העוגה מצדה החיצוני. אם רוצים מקשטים בקוקוס טחון או באגוזים מרוסקים. משאירים את העוגה במקרר בכלי אטום ומצננים כמה שעות.
המצרכים:
2 כוסות שומשום 1 כוס אגוזים, קצוצים 4 מצות 1 כוס דבש 1/2 כוס סוכר 1 כף קקאו 1 כף אמרטו 1/4 כוס שערות חלבה
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את השומשום עם האגוזים, הסוכר, הקקאו, הדבש והאמרטו בסיר כ-5 דקות על להבה נמוכה עד שהתערובת שחומה, מבריקה ומבעבעת. מצננים עד שפושר.
  2. מניחים מצה על מגש ומורחים עליה 1/2 מכמות המלית. אם רוצים אפשר לפזר את שערות החלבה. מניחים על המלית מצה שנייה.
  3. מכינים מעין "כריך" עם עוד זוג מצות ויתרת המלית. מניחים להתייצבות כשלוש שעות בטמפ’ החדר לפני החיתוך. חותכים לקוביות בגודל 4-3 ס"מ.
אורן בקר
המצרכים (ל-10 מאפים):
1/4 כוס (50 גר') שמן קוקוס 5 כפות (60 גר') סוכר 3/4 כוס (60 גר') שקדים טחונים 2 כפות (15 גר') קמח תפוחי אדמה 2 חלבונים 1 כפית קפה נמס מומס ב-2-1 כפות מים חמים 2 כפות אגוזי פקאן סיני, טחונים דק
4 צפייה בגלריה
מאפינס פקאן, אורן בקר
מאפינס פקאן, אורן בקר
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. אם יש צורך, מחממים מעט את שמן הקוקוס כדי שיהפוך לנוזלי.
  3. מעבירים את שמן הקוקוס לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבלים בעזרת מטרפה עד לקבלת לבלילה סמיכה ואחידה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים כ-12 דקות, עד שפני המאפים מתייצבים ומזהיבים. מגישים בטמפרטורת החדר. אפשר לקשט באגוזי פקאן מסוכרים.
המצרכים (ל-30 עוגיות):
1 ביצה 40 גר' (1/3 כוס) אבקת סוכר 1/4 כוס סילאן 300 גר' (3 כוסות) שקדים מולבנים, פרוסים דק
4 צפייה בגלריה
עוגיות שקדים תמר כינרת
עוגיות שקדים תמר כינרת
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים ביצה עם אבקת סוכר וסילאן לתערובת אחידה. מוסיפים שקדים, ומערבבים בעדינות וביסודיות כך שפרוסות השקדים יצופו בלי להישבר.
  3. מעצבים לעוגיות - נוטלים כף מהתערובת לכל עוגייה, ומניחים בתבנית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 12 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מצננים ושומרים בכלי אטום עד שבוע.