המצרכים: תבנית עגולה בקוטר 21 (עומק 4 ס”מ)
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים 1 תערובת אפונה וגזר (משקית קפואה או מקופסת שימורים) בצל בינוני קצוץ מטוגן 3 ביצים 1/4 כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
לתיבול: שני שליש כפית מלח, כפית אבקת מרק, רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור מראש ל190 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 21. 2. מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או מזלג, מערבבים עם אפונה וגזר, בצל מטוגן, ביצים, פטרוזיליה ומתבלים במלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור. 3. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, משטחים לגובה אחיד ומכניסים לתנור למשך כ-45 דקות. 4. מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי. לאחר שהיא התקררה והתייצבה, הופכים אותה על צלחת שטוחה ומגישים.
המצרכים (ל-16-18 יחידות):
8-9 מצות 500 גר' בשר טחון 1 בצל בינוני, קצוץ 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה (לא חובה)
לתיבול - 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה 1 כפית מלאה מלח 1 כפית כמון מעט פלפל שחור 1/4 כפית אבקת קינמון (לא חובה)
לציפוי - 1 ביצה גדולה טרופה
10 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מרטיבים מצות במשך כ-20-10 שניות מתחת לזרם ברז או בצלחת עמוקה ורחבה ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.
  2. מחממים מחבת רחבה עם שתי כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים בפפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור וקינמון. מערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
  3. חותכים מצה לשני חלקים. מניחים כשתי כפות מתערובת הבשר בשליש התחתון ומגלגלים לרולדה.
  4. טובלים כל רולדה בביצה טרופה ומטגנים במחבת כשתי דקות מכל צד עד להזהבה יפה (מומלץ לשים במחבת שמן בנדיבות).
* אפשר גם לאפות בתנור – מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים בנדיבות את נייר האפיה ומניחים עליו את הרולדות לאחר שטבלנו אותן בביצה. אופים בתנור כ-10 דקות. לאחר 10 דקות הופכים צד ל-10 דקות נוספות עד להזהבה.
המצרכים:
6 כפות טחינה גולמית 2 כפות דבש או סירופ מייפל טבעי 4 ביצים 1 כפית אבקת אפיה
10 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק. 2. מערבבים את החומרים (בעזרת כף/מטרפה) לפי הסדר עד לקבלת בלילה חלקה ויוצקים לתבנית משומנת. 3. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות עד להזהבה יפה. נועצים קיסם במרכז הלחם- אם יוצא יבש, הלחם מוכן.
המצרכים (ל-10 יחידות):
5 מצות שלמות 1 ביצה טרופה קמח מצה מלח, פלפל
למלית - 1/2 שקית קפואה של לקט ירקות סיני (כוללת תערובת ירקות חתוכים של גזר, גמבה, פלפל ירוק, כרוב, נבטים, פטריות ובצל) – 400 גר'
לתיבול - 1 כפית אבקת מרק 1 כף סילאן מלח ופלפל
10 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מרטיבים היטב את המצות מתחת לברז ועוטפים במגבת נקייה. משאירים למשך 30 דקות עד שהמצות מתרככות ונעשות גמישות.
  2. מכינים את המלית - מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את תערובת הירקות תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות. מתבלים באבקת מרק, סילאן, מלח ופלפל ומערבבים (טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך). מסירים מהאש. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
  3. חותכים כל מצה לחצי. מניחים כף מהמלית בקצה המצה ומגלגלים לסיגר.
  4. טובלים בקערה עם ביצה ולאחר מכן מגלגלים בקמח מצה. מניחים על נייר אפיה כשהקצוות כלפי מטה.
  5. מרססים או מברישים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור לרבע שעה.
המצרכים:
2 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים גס 1 בצל בינוני, מגורר דק 2 ביצים 1 מצה רטובה מפוררת (לא חובה)
לתיבול - 1 כפית כורכום 1/2 כפית מלח קמצוץ פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מניחים את כל החומרים בקערה וטורפים יחד.
  2. מחממים מחבת עם כף וחצי שמן ושופכים את התערובת למחבת. מנמיכים את האש ומכסים.
  3. כעבור 15-20 דקות כשהפשטידה מתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני ומשאירים כ-15 דקות נוספות עד להזהבה.
* חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי טפלון
המצרכים:
1 בצל גדול, חתוך לחצאי עיגול דקים 500-600 גר' כבד עוף 1 סלסלת פטריות טריות, חתוכות לפרוסות 1 שן שום שמנה, קצוצה 1/2 פלפל צ’ילי חריף קצוץ (לא חובה) 1/4 כוס יין אדום יבש 2 כפות גדושות דבש מלח (מומלץ להתחיל בחצי כפית שטוחה) קמצוץ פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את כבדי העוף על אש גבוהה כחצי דקה מכל צד ומעבירים לצלחת (הכבד אמור להיות צלוי בחלק החיצוני אך מבפנים עדיין רך).
  2. מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים מעט שמן. מטגנים את פרוסות הבצל על אש בינונית עד להזהבה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
  3. מוסיפים את הפטריות השום ופלפל צ’ילי, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).
  4. מחזירים למחבת את הכבדים, מגבירים את הלהבה. כשהמחבת חמה מוזגים רבע כוס יין אדום ומתבלים בדבש, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומניחים לרוטב להצטמצם מעט במשך כ-4 דקות, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
המצרכים:
800 גר' פילה סלמון (בלי העור)
לתיבול - 2 כפות מיץ לימון 1/4 כפית מלח קמצוץ פלפל שחור 2 כפות מלאות קורנפלור
לרוטב - 1/2 1 דבש 2 כפות רוטב סויה 1/2 1 רוטב צ’ילי מתוק 2 כפות מיץ לימון 2 שיני שום כתושות קמצוץ פלפל שחור 1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
10 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2X3 ס”מ. מתבלים ב2 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מפזרים קורנפלור ומערבבים.
  2. מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד עד שהסלמון מתבשל מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מבושל לגמרי. מעבירים לצלחת.
  3. מנגבים את המחבת משאריות נוזלים. מחממים כף שמן ומוסיפים את חומרי הרוטב: דבש, רוטב סויה, צ’ילי מתוק, מיץ לימון, שום כתוש ופלפל שחור. מחממים כדקה על להבה בינונית ומוסיפים את קוביות הסלמון.
  4. מערבבים בעדינות ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסלמון מבושל מבפנים (יש לערבב מידי פעם ובעדינות כדי שהקוביות לא יתפרקו). מפזרים בצל ירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהלהבה.
המצרכים:
500 גר' נתחי אנטריקוט דקים בעובי 1-1.5 ס”מ (ניתן להשתמש גם ברצועות סינטה) *מומלץ לבקש מהקצב לחתוך 2 בצלים בינוניים קצוצים 1/2 פלפל צ’ילי חריף קצוץ (לא חובה) 1 סלסלת פטריות טריות חצויות
לתיבול - 2 כפות רוטב סויה 1 כף סילאן 1 כף דבש 2 שיני שום כתושות מלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ (חלק ירוק + לבן)
10 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים פטריות ופלפל צ’ילי, ממליחים מעט ומטגנים במשך 6 דקות, תוך כדי ערבוב. מעבירים את תערובת הבצל והפטריות לצלחת.
  3. מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים בכף שמן. כשהמחבת חמה, מוסיפים את נתחי האנטרקוט וצורבים או מקפיצים על להבה בינונית-גבוהה כדקה מכל צד, עד להשחמה.
  4. מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות ומתבלים ברוטב סויה, סילאן, דבש, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מקפיצים תוך ערבוב במשך 2-3 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה. מוסיפים בצל ירוק, מערבבים ומסירים מהלהבה.
המצרכים:
400-500 גר' פילטים של דג סול (עם או בלי העור) 3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח (להשריית הדג) 4 שיני שום פרוסות 1 פלפל אדום (גמבה), חתוך לרצועות דקות 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות 1 גזר גדול, חתוך לחצאי עיגולים
לתיבול - 1 כפית דבש (לא חובה) 1/2 כפית פפריקה מתוקה מלח לפי הטעם קמצוץ פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. חותכים כל פילה דג ל 3-4 חלקים. מתבלים ב-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומניחים בצד עד שהירקות מוכנים (לאחר ההשרייה לא שוטפים את הדג).
  2. מחממים מחבת רחבה עם שתי כפות שמן ומוסיפים פרוסות שום, פלפלים וגזר. ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (לבינונית). מעבירים את הירקות לצלחת ומנגבים את המחבת בעזרת נייר מגבת משאריות נוזלים.
  3. מחממים כף שמן ומטגנים את נתחי הדג במשך כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן (בשלב זה העור אמור להתנתק מהדג ואפשר להסיר את העור בקלות).
  4. מוסיפים את הירקות, מתבלים בדבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).
* מומלץ לטפטף מעל מיץ לימון לפני שאוכלים.
המצרכים:
500 גר' חזה עוף חתוך לקוביות 2 כפות קורנפלור או קמח רגיל
לרוטב דבש ושום - 4 כפות דבש 4-5 שיני שום, כתושות 1 כפית רוטב סויה 1/2 כוס מים (120 מ”ל) 1/3 כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור 1 כפית שומשום 1-2 כפות בצל ירוק, קצוץ דק
10 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את העוף כדקה מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (אין צורך שמבפנים העוף יהיה מבושל לגמרי).
  2. באותה מחבת, מחממים כפית שמן ומוסיפים דבש, שום, רוטב סויה ומים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומחממים 1-2 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מעט מסמיכה (בשלב זה אפשר לטעום בזהירות ולשפר מליחות לפי הטעם).
  3. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהעוף מתקרמל ומזהיב. מפזרים שומשום ובצל ירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.
אפרת סיאצ'י היא בעלת הבלוג "מתכונים בעשר דקות"