הפסח הוא החג של הטלה - בסלט, במנה העיקרית או אפילו במרק. הפעם אני מתמקד בשתי מנות עיקריות שיכולות להתאים גם להמשך השבוע או לחג השני, ובסלט אביבי מדהים שבשבילו כל נתח של טלה (שצריך צלייה קצרה) יכול להתאים, כולל צלעות או שישליק טלה. את הסלט אני אוהב להכין עם פורקטה של טלה, שזו בעצם רולדת טלה שעשויה מהספריבס או ממכסה הצלעות ואפשר לשלב בפנים גם בשר טלה מתובל במלח, פלפל, מעט טימין ורוזמרין.

סלט טלה חריף עם במיה

המצרכים:
לסלט - 2 עגבניות חלוטות קלופות מזן מגי 150 גר' במיה, מוקפצת במחבת חמה עם כפית שמן ומלח 1 פלפל ירוק חריף צרור עלי כוסברה פילטים של לימון אחד מלח
לטלה - 1 נתח טלה כמו ספריבס במשקל 1 ק"ג 100 גר' בשר טלה טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור 1 כפית טימין רוזמרין קצוץ
3 צפייה בגלריה
מנות לפסח הלל תווקולי
מנות לפסח הלל תווקולי
(צילום: מוטי קמחי)
אופן ההכנה:
  1. יש להניח את הנתח על קרש חיתוך, לתבל במלח, פלפל ולהניח גם את הבשר של הטלה על גבי הנתח. לגלגל לרולדה ולקשור היטב.
  2. להניח בתנור אפייה לצלייה למשך שלוש שעות בטמפ' של 140 מעלות.
  3. לאחר הצלייה לקרר - ניתן ורצוי להכין יום קודם. לאחר הקירור, לפרוס פרוסות דקות של הטלה ולצרוב במחבת ברזל לוהטת.
  4. לערבב עגבניות במיה, כוסברה, טלה צרוב, פלפל חריף קצוץ ולהניח להגשה.
טיפ: 1 ק"ג טלה יתן לנו סלט משפחתי גדול ומפנק, תמיד ניתן להוסיף עוד קצת עגבניות מגי.

ספריבס טלה פקיילה ושעועית

המצרכים:
פקיילה - 1 בצל 1 שן שום 1 כף כמון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור מים לכיסוי 1 עצם טלה אם יש תמיד טוב 2 ק"ג מנגולד 150 שעועית בובעס שחורה, אחרי השרייה 100 גר' שעועית לבנה, אחרי השרייה 1/2 כוס שמן
לספריבס - ספריבס במשקל 500 גר' 1 כף טימין שום מלח, פלפל
להגשה - 1 כוס אורז קלוי במחבת וטחון לאבקה
3 צפייה בגלריה
מנות לפסח הלל תווקולי
מנות לפסח הלל תווקולי
(צילום: מוטי קמחי)
אופן ההכנה:
  1. לחמם סיר רחב ללא שמן, להוסיף את התרד ולבשל עד אשר כל הנוזלים התאדו.
  2. להוסיף חצי מכמות השמן, להוסיף בצל, כמון, מלח, פלפל ולהמשיך בטיגון במשך 10 דקות.
  3. לאחר מכן להוסיף את השעועית עם מים עד לכיסוי. במידה ויש עצם מכניסים פנימה. לבשל על אש נמוכה עד 3 שעות.
  4. להכנת הספריבס - לתבל את הנתח עם שום, מלח, פלפל וטימין להכניס לתנור חם בטמפ' של 350 מעלות ל-15 דקות. לאחר רבע שעה להוריד את הטמפ' ל-140 מעלות ולהמשיך בישול למשך 3 שעות. לאחר הצלייה לקרר לטמפ' חדר.
  5. הגשה - לחתוך את הנתח לשלושה חלקים, לצפות בקמח אורז ולטגן בשמן עמוק. לחמם את הפקיילה ולהניח מעל התבשיל, מומלץ לאכול גם עם ממרח צ'רשי.

כתף טלה עם בצלצלים

המצרכים: כתף טלה במשקל 600 גר' או שלמה 500 גר' בצלצלים קטנים, מקולפים 1/2 כוס שמן זית 2 עגבניות מקולפות, חתוכות לרבעים 1 כפית זרעי שומר 1 כוס תפוזים סחוט 1 כוס יין לבן 2 פלפלים חריפים אדומים, חתוכים לאורך 1/2 כוס מדירה או פורט 1/2 1 ליטר ציר עוף
3 צפייה בגלריה
מנות לפסח הלל תווקולי
מנות לפסח הלל תווקולי
(צילום: מוטי קמחי)
אופן ההכנה:
  1. לטגן בסיר מותאם בגודלו את הנתח מכל צדדיו כרבע שעה, ולהוציא החוצה. להכניס פנימה לסיר את זרעי השומר, בצל, עגבניות, פלפל חריף ולטגן על להבה נמוכה.
  2. להוסיף את היין הלבן והמדירה ולצמצם בחצי. לאחר מכן להוסיף את שאר הנוזלים ולבשל 10 דקות על אש בינונית, כדי לחדד את הטעם לפני הצלייה בתנור.
  3. להניח את הנתח בתבנית פיירקס, לשפוך מעל את הרוטב ולהכניס לתנור מכוסה בטמפ' של 140 מעלות לשלוש שעות.
  4. לאחר שלוש שעות להוציא מהתנור לפתוח ולהוסיף את הבצלצלים ולהשאיר ללא כיסוי שעה נוספת.
הלל תווקולי הוא השף של מסעדת אנימאר בתל אביב