טירמיסו כשר לפסח

המצרכים (לתבנית מרובעת בגודל 20*20) 4 מצות
לסירופ קפה - אספרסו ארוך עם 3 כפות סוכר או 1 כף קפה נמס + 1/2 כוס מים חמים + 3 כפות סוכר
לקרם גבינה - 550 גר' של החלק הלבן של קרם הקוקוס, אחרי לילה במקרר (2 פחיות) / 400 גר' שמנת טבעונית להקצפה 350 גר' גבינה טבעונית למריחה 100 גר' אבקת סוכר 50 גר' אינסטנט פודינג 1 כפית תמצית או מחית וניל 10 גר' אספרסו קצר
1 צפייה בגלריה
טירמיסו
טירמיסו
(צילום: דניאל וגנר)
אופן ההכנה:
  1. מקציפים את קרם הקוקוס או השמנת כ-2-3 דקות עד לקבלת קצפת רכה מאוד.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים על מהירות גבוהה למשך כשתי דקות, עד שהקרם מתייצב ומתאוורר.
  3. מערבבים את האספרסו עם הסוכר.
  4. מניחים בתבנית מצה ומברישים אותה היטב בסירופ הקפה. מספיגים את כולה וחוזרים על הפעולה פעם נוספת.
  5. מוסיפים שכבה מקרם הגבינה ומיישרים עם לקקן או פלטה. חוזרים על הפעולה ארבע פעמים כשהשכבה האחרונה היא קרם הגבינה.
  6. מפזרים אבקת קקאו בנדיבות.
  7. מעבירים להתייצבות למשך ארבע שעות לפחות במקרר לפני ההגשה להתייצבות וספיגת טעמים.