מרק כתום

המצרכים (ל-8 מנות):
1/2 ק"ג דלעת 1/2 ק"ג בטטה 4 גזרים 2 תפוחי אדמה 2 ס"מ ג'ינג'ר, ללא הקליפה 150 מ"ל שמנת מתוקה (לא חובה) מלח
להגשה - 1 מכל שמנת חמוצה (לא חובה) חופן עירית קצוצה
אופן ההכנה:
  1. מקלפים וחותכים את הבטטות, הדלעת, הגזרים ותפוחי אדמה לקוביות של 2*2. שמים את כל הירקות בסיר, ומוסיפים מים עד קצת פחות מכיסוי מלא (כ-2 ס"מ פחות). מביאים לרתיחה.
  2. לאחר רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הירקות.
  3. טוחנים הכל (עם הנוזלים) במג'ימיקס או בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים. מערבבים היטב ומתקנים טעמים במידת הצורך.
  4. הגשה - יוצקים את המרק למרכז הצלחת, שמים באמצע כף שמנת חמוצה ומפזרים מעל עירית קצוצה. מגישים חם.