אין בעולם כולו תבשיל רך, נימוח ונמס בפה יותר מאסאדו. הוא הכי טעים שיש. אז הוספתי לו את כל מה שחורפי - ובעיקר את מלך הירקות, הלא הוא ארטישוק ירושלמי, שאין מחמיא ממנו לאסאדו, והוא כל כך נכון בתוך החורף הזה.
אסאדו ארטישוק ירושלמי של נופר זוהר
(צילום: קאיה שטוירר)
צריבה קצרה לנתחי הבשר ואז לתנור - עם ציר וכיסוי שיגרום לו להתבשל לאט לאט, עד שיתרכך. אסאדו לא אוהב שמאיצים בו, הוא אוהב חום איטי לזמן ממושך. והנה, בסוף, העצם נשלפת והפה מתמלא בריר. בתאבון.