אין בעולם כולו תבשיל רך, נימוח ונמס בפה יותר מאסאדו. הוא הכי טעים שיש. אז הוספתי לו את כל מה שחורפי - ובעיקר את מלך הירקות, הלא הוא ארטישוק ירושלמי, שאין מחמיא ממנו לאסאדו, והוא כל כך נכון בתוך החורף הזה.
אסאדו ארטישוק ירושלמי של נופר זוהר
(צילום: קאיה שטוירר)
צריבה קצרה לנתחי הבשר ואז לתנור - עם ציר וכיסוי שיגרום לו להתבשל לאט לאט, עד שיתרכך. אסאדו לא אוהב שמאיצים בו, הוא אוהב חום איטי לזמן ממושך. והנה, בסוף, העצם נשלפת והפה מתמלא בריר. בתאבון.
קדרת אסאדו וארטישוק ירושלמי
24 דירוגים
אסאדו ארטישוק ירושלמי
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
180 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
קרדיט מתכון: נופר זוהר, צילום: קאיה שטוירר