היום נלמד להכין מרק סלק, או בשמו האחר - חמיצה. בעיקרון את המרק הזה אוכלים קר, אבל בחג אף אחד לא יכעס אם לפני שאתם מקררים אותו ומוסיפים את השמנת והרוויון תגישו אותו לאורחים חם בקעריות קטנות.

מרק סלק

המצרכים:
1 בצל 2 גזר 3 סלק 4 שיני שום, קצוצות 1 לימון 1 כוס ריוויון 1 גביע שמנת חמוצה מלח ופלפל שחור 3 כפות שמן זית
להגשה - 1 ביצה קשה, חתוכה לרבעים חופן שמיר, קצוץ 1 כף שמן זית
1 צפייה בגלריה
ניר צוק - מרק סלק קר
ניר צוק - מרק סלק קר
(צילום: אפיק גבאי)
אופן הכנה:
  1. קוצצים את הבצל דק, ומטגנים אותו בסיר עם מעט שמן על להבה בינונית.
  2. קולפים את הגזר והסלק, ומגררים על פומפייה גסה (אפשר גם במעבד מזון).
  3. מוסיפים את הגזר, הסלק והשום לסיר עם הבצל, מערבבים הכל יחד. מאדים כשלוש דקות את כל המרכיבים בסיר.
  4. מוסיפים מים רותחים עד שיגיעו כ-2 ס"מ מעל כל המרכיבים שבסיר. מבשלים במשך 20 דקות.
  5. מחכים שיתקרר קצת, וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט. מעבירים לקירור למשך כשעה לפחות.
  6. כשהמרק קר טורפים לתוכו שמנת חמוצה ורוויון. מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים.
  7. להגשה - מוזגים את המרק לקעריות, מוסיפים רבע ביצה קשה, קצת שמיר וכמה טיפות שמן זית, ומגישים (אפשר להגיש חם או קר).
באדיבות המכון הפולני תל אביב ומכון אדם מיצקביץ' פולין