מרק כרובית

המצרכים:
500 גרם כרובית טרייה, חתוכה גס 400 גרם קולורבי, קלוף חתוך גס 300 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך דק 1 ליטר מים או חלב שקדים 1 כף מלח ים אטלנטי 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון 4 שיני שום לקישוט - פרוסות דקיקות של כרובית פרוסה במנדולינה, וטפטוף שמן זית

1 צפייה בגלריה
נופר זוהר, כרובית
נופר זוהר, כרובית
נופר זוהר, כרובית
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. קולפים וחותכים את הכרובית, קולורבי וארטישוק ירושלמי.
  2. שמים בסיר את הנוזלים (מים או חלב שקדים), ומבשלים עם מכסה עד רתיחה.
  3. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עד שהכל רך בערך 35 דקות.
  4. מסננים את הנוזלים, ושומרים בצד.
  5. שמים את תכולת הירקות במעבד מזון ומוסיפים בין 300-350 מ״ל מנוזלי הבישול וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  6. מוסיפים מלח ים ואגוז מוסקט, מוזגים לקערה ומעטרים בפרוסת כרובית.