זה מרגיש כאילו העולם מתנהל כולו בתוך הקניונים בלבד, בעוד הרחובות ברחבי הערים מתמלאים בחנויות ריקות להשכרה. התחושה היא שמישהו החליט לרוקן את רחובות העיר מהעסקים השונים, במיוחד מסעדות קטנות וגדולות – שנאבקות לשרוד. הססגוניות שהייתה כאן לפני הקורונה הולכת ונעלמת, והרשויות, עם שלל התקנות שלהן, מקשות עוד יותר על הפתיחה והניהול של מסעדות חדשות.
2 צפייה בגלריה
רק 22 שקל. ״קטן וטעים״
רק 22 שקל. ״קטן וטעים״
רק 22 שקל. "קטן וטעים"
(צילום: קובי רובין)
אך בכל זאת, עדיין ניתן למצוא פנינות מסקרנות שמתחבאות להן ברחובות. אחת מהן היא "קטן וטעים", דוכן צנוע שמתחבא לו בפינה בתוך שוק פתח תקווה. ייתכן שזה היתרון שלו – הוא לא בולט על הרחוב הראשי וכך מושך אליו קהל מחובר יותר למציאות הפשוטה שלנו.
שוק פתח תקווה הוא אחד השווקים היותר אמיתיים ואותנטיים שנשארו במרכז. כיום, ניתן למצוא בו יותר באסטות מאשר דוכני אוכל קטנים, לעומת העבר, אז היה שופע דוכנים שהתמחו במאכלים בודדים. "קטן וטעים" — המסעדה של ציון, מצליחה לשמור על אותנטיות גם בימים שבהם מרגיש שהכול הולך נגד העסקים הקטנים.
2 צפייה בגלריה
קטן וטעים״ בשוק של פתח תקווה
קטן וטעים״ בשוק של פתח תקווה
"קטן וטעים" בשוק של פתח תקווה
(צילום: קובי רובין)
כשהגעתי לדוכן מצאתי ערוקים גדולים ומרשימים שכבר היו מונחים בצלחת גדולה, והקובות עדיין חיכו לטיגון. הייתי רעב והדלפק הצנוע עם הערוקים והסלטים קרץ לי. ערוק אחד כאן הוא לא רק גדול, אלא גם מלא טעם ותיבול מושלם. ביחד עם הסלטים הטריים, הוא יוצר חוויה של ממש.
עוד אוכל רחוב:
הזמנתי פיתה עם שני ערוקים – כן, רק שניים, אבל הם גדולים מאוד, כל ערוק מלמיליאן, כלומר גדול יתר על המידה באמת. "קטן וטעים" הוא מקום על טהרת המטבח העיראקי המכובד, אז ברור שביקשתי וקיבלתי גם סלט ירקות כבוש בסגנון שוחה במי עמבה, אין דרך אחרת לתאר את הסלט טעים הזה. אפילו הוספתי פלפלי שיפקה זאטוטים קטנטנים. הפשטות הביתית של ציון ניכרת בכל נגיסה. הסלטים, הכרוב החמוץ והטעם העיראקי - כל ביס הוא תענוג.
בימים שבהם קשה למצוא אותנטיות במחיר נגיש, "קטן וטעים" מוכיח שאפשר לשבוע וליהנות ממנה משובחת ב-22 שקל בלבד – הרבה יותר משווה כל שקל.