משבר החמאה
(צילום: אלי סגל)
המחסור בחמאה הולך ומחריף, אבל מסתבר שהקונדיטורים כבר מצאו פתרון, וחלק ממנו מגיע מהמטבח הטבעוני ומתחליפי החמאה שבהם משתמשים שם, כמו שמן קוקוס או מרגרינה. איחנו באולפן את משה אהובי, בעל קונדיטוריה ביפו, שסיפר לנו איך הוא מתכונן למשבר: "אנחנו תמיד שומרים לעצמנו רזרבה. המחלבות לא מקבלות לקוחות חדשים ואנחנו צורכים מאות קילו ביום. אני חושש מהבאות אבל יחד עם זאת אנחנו ערוכים לפתרונות וזה מתחבר לאג'נדה הטבעונית. יש תחליפים. אנחנו עובדים עם שמנים כמו שמן קוקוס, ולאחרונה עשינו ניסיון והכנו עוגיות חמאה טבעוניות. כל מי שנתתי לו לטעום לא הבחין בהבדל.
"לטענת המחלבות המשבר נמשך עוד מהקיץ שעבר כי בקיץ תכולת השומן בחלב יורד ונוצר מחסור ברזרבות ועד עכשיו לא הצליחו להדביק את הפער. יחד עם זאת יש ייבוא מקביל ויש גם מוצרים כמו חמאה מעורבת עם שומן צמחי. לא נעצור אבל משבר יהיה, ומי שלא יהיה מספיק מקצועי להתגבר על השינוי בחומרי הגלם יהיה בבעיה. מזהירים אותנו כל הזמן לשמור על רמת מלאי מסוימת ותמיד יש לי אקסטרה".
צפו בריאיון המלא בראש הכתבה.

טרה חמאהטרה חמאה
טרה חמאה