העוגה שכולם אוהבים: את העוגה הזאת אפשר לאכול עם הקפה של הבוקר או בסלון יחד עם המשפחה והאורחים - היא פשוטה, קלה להכנה ומתאימה לכל אירוע. השף קונדיטור מיקי שמו חולק את המתכון שלו לעוגת תפוז וקוקוס, עוגה עסיסית וממכרת שמתאימה לכל מצב רוח.
2 צפייה בגלריה
עוגת תפוז כשרה לפסח מיקי שמו
עוגת תפוז כשרה לפסח מיקי שמו
(צילום: נמרוד סונדרס)

עוגת תפוז וקוקוס

מיקי שמו
המצרכים (לתבנית קוטר 24 עם חור באמצע): 4 ביצים מידה L 1 כוס סוכר (240 גר') 2 כוסות קמח ללא גלוטן (280 גר') 2/3 כוס קוקוס טחון (70 גר') 1 שקית אבקת אפייה 1 כוס שמן קנולה 1/4 1 מיץ תפוזים קליפת תפוז מסוכרת
לסירופ תפוזים: 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי 3/4 כוס סוכר
2 צפייה בגלריה
עוגת תפוז
עוגת תפוז
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מכינים את הסירופ - מרתיחים את המיץ תפוזים והסוכר, מעבירים לצנצנת ומקררים עד לשימוש.
  3. מקפיצים ביצים וסוכר במיקסר במהירות גבוהה כ-10 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
  4. מנפים קמח ואבקת אפייה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומשלבים בהדרגה ולסירוגין את מיץ התפוזים, הקוקוס, גרידת התפוז וקליפות התפוז המסוכרות – עד שהתערובת המתקבלת חלקה וללא גושים.
  5. מוזגים לתבנית משומנת ואופים כ-40-50 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  6. מברישים את הסירופ הקר על העוגה ושומרים בכלי אטום כחמישה ימים.
מיקי שמו הוא השף של BOSCH