אם יש משהו שכולם אוהבים זה עוגה מתוקה, רכה ונימוחה בפה. אבל זה לא מספיק שיהיה טעים, זה גם צריך להיות מהיר להכנה וקל, כי עם כל החגים שהיו כאן לאחרונה, מנוחה אמיתית לא באמת הייתה פה.
2 צפייה בגלריה
Jיתוכיות פיסטוק ושוקלד לבן
Jיתוכיות פיסטוק ושוקלד לבן
(צילום: מורן גיל)
את החיתוכיות המציאו במיוחד למי שאין זמן מיותר, ואת המתכון הזה עם הפיסטוק והשוקולד הלבן אני מבטיח לכם שלא תשכחו. החיתוכיות הן הפתרון המושלם עבור כל מי שנהנה למלא את הבית באווירה ובניחוחות של סוף שבוע, ולא פחות חשוב - לכל מי שלא אוהב ולא יכול להתאמץ יותר מדי ולהזיע בשביל ביס מתוק.

חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): 220 גר' חמאה 150 גר' סוכר לבן 300 גר' קמח לבן 100 גר' פיסטוקים טחונים (1) 1 כפית מלח שולחן 2 חלמון מביצה L 250 גר' שוקולד לבן 75 גר' פיסטוקים חתוכים גס (2)
2 צפייה בגלריה
Jיתוכיות פיסטוק ושוקלד לבן
Jיתוכיות פיסטוק ושוקלד לבן
(צילום: מורן גיל)
אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר הלבן לתערובת תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נטמעות בתערובת התפוחה.
  3. טוחנים 100 גרם פיסטוקים (1) לאבקה ומוסיפים לתערובת.
  4. מוסיפים את הקמח הלבן והמלח ומקפלים את 75 גרם הפיסטוקים החתוכים גס (2) והשוקולד הלבן לתוך התערובת.
  5. משטחים את התערובת על תבנית מלבנית עם נייר אפייה ומפזרים מעליה עוד שוקולד לבן ופיסטוקים, לפי העין.
  6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-30-35 דקות ומוציאים ישר למקפיא כדי לעצור את המשך אפיית העוגה שבתבנית. כעבור כשעתיים מוציאים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין גדולה וחדה חותכים לחיתוכיות בגודל שאוהבים.