זיווה גבינות מבצק קרואסון

מתכון של יונית צוקרמן
7 צפייה בגלריה
זיווה גבינות מבצק קרואסון עם גבינת בורסאן
זיווה גבינות מבצק קרואסון עם גבינת בורסאן
זיווה גבינות מבצק קרואסון עם גבינת בורסאן
(צילום: אפיק גבאי)
המרכיבים:
500 גרם בצק שמרים עלים מרודד
למילוי:
200 גרם גבינת גאודה עם פסטו ירוק
150 גרם גבינת בורסאן
125 גרם מוצרלה כדור
תוספות אפשריות:
פטריות/עיגולי זיתים שחורים/עיגולי זיתים ירוקים
לקישוט:
1 ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. בעזרת סכין, מחלקים את הבצק ל-6 מלבנים.
  3. מגרדים את גבינת הגאודה עם פסטו ירוק וקורעים את כדור המוצרלה לפלחים ומערבבים ביחד עם גבינת הבורסאן
  4. מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לשק זילוף, חותכים בקצהו חתך זילוף רחב.
  6. מזלפים פס גבינות במרכז כל מלבן, נמנעים מזילוף בקצוות.
  7. אם רוצים להוסיף תוספות, מפזרים אותן מעל (פטריות/זיתים שחורים/זיתים ירוקים).
  8. מקפלים את הבצק לאורך וסוגרים היטב את הקצוות בלחיצה עם מזלג.
  9. יוצרים צורה של חצי עיגול ממלבן הבצק על ידי קירוב הקצוות זה לזה.
  10. טורפים את הביצה בקערה קטנה, ובעזרת מברשת מברישים את פני הבצק ומפזרים שומשום.
  11. אופים את הזיווה עד הזהבה, בערך 25 דקות.

בורקסים עם גבינות, תפוח אדמה ופטריות

7 צפייה בגלריה
ברי לה רוסטיק - בורקסים עם גבינות
ברי לה רוסטיק - בורקסים עם גבינות
ברי לה רוסטיק - בורקסים עם גבינות
(צילום: שני הלוי)

המרכיבים:
1 בצק עלים מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן
2 כפות שמן
1 בצל גדול, קצוץ
2 תפו"א גדולים, מבושלים ומעוכים לפירה
2 חבילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
200 גרם (1 חבילה) גבינת קשקבל הגבינות של נני, מגוררת
300 גרם ברי לה רוסטיק
להברשה וקישוט:
1 ביצה, טרופה
1 חופן שומשום
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים וממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שלא נשארים נוזלים.
  2. מערבבים בקערה את הפירה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את שני סוגי הגבינות ומערבבים. במידת הצורך מתבלים.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים קלות. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 על 10 ס"מ.
  5. מניחים במרכז כל ריבוע כמות נדיבה של המלית, סוגרים למשולש ומהדקים בעזרת מזלג.
  6. מסדרים את הבורקסים במרווחים על גבי התבנית, מברישים בביצה, מפזרים את השומשום ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהם מזהיבים.
  7. מגישים מיד או שומרים במקרר.

סלט סלק עם גבינת ברס בלו

מתכון של יונית צוקרמן
7 צפייה בגלריה
 סלט סלק אדום עם גבינת ברס בלו
 סלט סלק אדום עם גבינת ברס בלו
סלט סלק אדום עם גבינת ברס בלו
(צילום: אפיק גבאי)
המרכיבים:
3 סלקים מבושלים באריזת ואקום
250 גרם גבינת ברס בלו
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם חמוציות
1/3 צרור עלי כוסברה
לרוטב:
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
1 כפית חרדל Maille
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הסלקים לקוביות.
  2. קוצצים גס את אגוזי המלך, החמוציות והכוסברה.
  3. מפוררים את הגבינה הכחולה.
  4. שמים את כל המרכיבים בקערת הגשה ומערבבים.
  5. בצנצנת קטנה, שמים את כל מרכיבי הרוטב. משקשקים את הצנצנת ושופכים את הרוטב על הסלט. מערבבים היטב.
  6. מפוררים עוגיות חטיף מעל הסלט ומגישים.

טורטייה סושי במילוי גבינות ורצועות אנטיפסטי של ירקות

7 צפייה בגלריה
 טורטייה עם גבינת טרטר
 טורטייה עם גבינת טרטר
טורטייה עם גבינת טרטר
(צילום: נמרוד סונדרס)

המרכיבים:
לטורטיות:
1 חבילה טורטיות מקמח לבן או מלא
2 גמבה אדומה
2 גמבה צהובה
2 בצלים סגולים, קלופים
3 זוקיני
3 גזרים (או בטטות)
4-5 כפות שמן זית
3 ענפי טימין או רוזמרין
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
להרכבה:
1 חבילה טרטר שום ועשבי תיבול ( 150 גרם)
100 גרם מנצ'גו, מגורדת דק
אופן ההכנה:
  1. חותכים את כל הירקות לרצועות ומניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה משומן. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח, טימין ואבקת שום. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-25 דקות או עד שהירקות מתרככים במידת העשייה האהובה עליכם.
  2. בינתיים מורחים את הטורטיות בגבינת טרטר ומפזרים שכבה אחידה של מנצ'גו מגורדת.
  3. מניחים במרכז הטורטייה מהירקות הקלויים, מפזרים עוד קצת מנצ'גו ומגלגלים לרולדה הדוקה.
  4. חותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומגישים בצלחת שטוחה עגולה כמו סושי.

מיני לחמניות סלק עם בייבי בל, פסטו

7 צפייה בגלריה
 לחמניות ביס בייבי בל
 לחמניות ביס בייבי בל
לחמניות ביס בייבי בל
(צילום: נמרוד סונדרס)

המרכיבים:
ללחמניות:
500 גרם קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
240 מ"ל (1 כוס) מים
1/4 כוס שמן
1 סלק גדול או 2 בינוניים
1 ביצה - להברשה
להרכבה:
2 חבילות בייבי בל
לפסטו:
2 חבילות עלי בזיליקום
1/2 כוס צנוברים
150 גרם גרנה פדנו, מגורדת דק
1/2 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
להגשה:
אפשר עם חסה או אבוקדו
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הסלקים עד שהם רכים לגמרי וטוחנים למחית חלקה.
  2. במיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק (כולל הסלק) ולשים במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
  3. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים ומגלגלים לכדור חלק.
  4. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים. מתפיחים במשך 30 דקות.
  5. מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהלחמניות יציבות ומתחילות להזהיב מעט. מצננים.
  6. בינתיים טוחנים את כל מצרכי הפסטו.
  7. מרכיבים: חותכים את הלחמניות לחצי, מורחים פסטו ומניחים בייבי בל. מניחים מעל פרוסות אבוקדו או חסה וסוגרים עם 1/2 הלחמנייה. נועצים קיסם שהלחמניות לא יפלו ומגישים.

חלה חגיגית עם קממבר

7 צפייה בגלריה
(צילום: נמרוד סונדרס)

המרכיבים לחלה חגיגית גדולה:
1 ק"ג קמח לבן
30 גרם שמרים טריים (קצת יותר מ-1/2 קובייה)
600 מ"ל (2.5 כוסות) חלב פושר
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1.5 כפיות מלח
1 חבילה (250 גרם) גבינת קממבר, מרסי שף
להברשה וקישוט:
1 ביצה מהולה עם 1 כף מים
שומשום
פרג
4-5 ענפי תימין טרי
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את החלב, הביצים והחמאה וטורפים עד לאיחוד.
  3. מוסיפים 1/2 מתערובת החלב לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהכל נטמע.
  4. מגבירים את המהירות לבינונית, מוסיפים את יתר תערובת החלב והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות. הבצק המוכן חלק, רך, דביק ונתפס מסביב לוו הלישה.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק נכפיל את נפחו.
  6. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים ל-25 חלקים שווים.
  7. לוקחים כל חלק, מכניסים את הפינות פנימה ובעזרת כף היד יוצרים כדור חלק ויפה. שומרים בצד.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  9. מניחים את גבינת הקממבר כמו שהיא, בתוך תחתית העץ ללא המכסה, במרכז התבנית. מסדרים מסביב את עיגולי החלה בשני מעגלים: במעגל הפנימי 10 עיגולים, ובמעגל החיצוני 15 עיגולים. מכסים ומשאירים להתפחה שנייה של כ-20 דקות.
  10. מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ופרג, מניחים עלי התימין על הגבינה ואופים כ-25 דקות, או עד שהחלה תופחת ומזהיבה, והגבינה נמסה לגמרי.
  11. מגישים. טובלים את כדורי החלה בגבינה המומסת.

פשטידת גבינות וירקות עשירה ללא גלוטן

7 צפייה בגלריה
 פשטידת גבינות ופטריות עם גבינת בורסאן
 פשטידת גבינות ופטריות עם גבינת בורסאן
פשטידת גבינות ופטריות עם גבינת בורסאן
(צילום: שני הלוי)

המרכיבים:
2 כפות שמן
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
2-3 שיני שום, קצוצות
2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים, מגוררים בפומפייה ומסוננים מהנוזלים
1 בטטה גדולה, מקולפת, מגוררת בפומפייה ומסוננת מהנוזלים
1/2 ראש כרובית, מחולקת לפרחים קטנים
1 ראש ברוקולי קטן, מחולק לפרחים קטנים
1 פלפל גמבה, חתוך לקוביות
1/4 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות דק
150 גרם (1 חבילה) גבינת טרטר עם שום ועשבי תיבול
150 גרם גבינת פרימדונה, מגוררת
5 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
  3. מערבבים את כל מרכיבי המתכון בקערה גדולה (שומרים בצד חופן של גבינת פרימדונה) ומעבירים לתבנית. משטחים ומפזרים את הגבינה ששמרנו מעל.
  4. אופים את הפשטידה במשך 25-30 דקות, או עד שהיא מזהיבה.
  5. מגישים מיד או שומרים במקרר.
פורסם לראשונה: 10:51, 30.05.22