עוגת גבינה פירורים

רביבה אפל
המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 22 גובה 4 ס"מ):
לבצק - 400 גר' חמאה 4 חלמונים 90 גר' סוכר 560 גר' קמח תופח קליפת לימון
לתערובת גבינה - 500 גר' 9% 150 גר' סוכר 10 גר' אבקת וניל 250 גר' שמנת מתוקה
1 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מעבדים ומרככים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר וקליפת לימון וכן את החלמונים בהדרגה. לאחר שהביצים נבלעו, מוסיפים את הקמח. ממשיכים לעבד ומפסיקים מיד כשנוצר כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במשך שעה לפחות.
  2. מרדדים את הבצק לעובי של 7-8 מ"מ ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות עד שמזהיב. מצננים בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
  3. קורצים בעזרת רינג עיגול בקוטר התבנית (22 ס"מ) שישמש כבסיס של העוגה. את שאר הבצק טוחנים לפירורים.
  4. מכינים את מלית הגבינה: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הגבינה, סוכר ווניל עד שהסוכר נעלם לחלוטין.
  5. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה. מקפלים את השמנת אל תוך תערובת הגבינה.
  6. מסדרים את הבסיס בתבנית ושופכים מעל את מילוי הגבינה על הבסיס האפוי והקר. מפזרים מעל את פירורי הבצק הטחונים ומכניסים למקרר למנוחה של 5-6 שעות לפחות. מגישים קר מאד.