קינוח שכבות של עוגת גבינה ותותים בכוס

צ'רלי פדידה
המצרכים (ל-6 קינוחים אישיים): 375 גר' גבינה 125 גר' סוכר 1/2 כפית גרידת לימון 1 מקל וניל חצוי 35 גר' פודינג וניל 400 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
לפירורי בצק - 100 גר' חמאה 100 גר' סוכר 100 גר' קמח
לקישוט - תותים טריים, חצויים לחצאים שווים בגודלם תותי עץ מנגו, פרוס לפרוסות בינוניות
1 צפייה בגלריה
עוגת גבינה בכוס
עוגת גבינה בכוס
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - במעבד מזון מערבבים חמאה, סוכר וקמח עד לקבלת בצק אחיד. מכניסים למקרר למשך שעה.
  2. מרדדים את הבצק לגובה של חצי ס"מ, ויוצרים עלה או כל צורה שרוצים בשביל הקישוט. את שאר הבצק משטחים בתבנית אפייה עד לגובה של חצי ס"מ (ישמש לציפוי העוגה). מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים עד להזהבה. בסיום האפייה מצננים את העוגות בצד.
  3. מכינים את תערובת הגבינה - מערבבים את הגבינה, הסוכר, גרידת הלימון, הווניל והפודינג עד לקבלת תערובת אחידה. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עד למרקם יציב, מעבירים את הקצפת אל מסת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.
  4. מרכיבים את הקינוח - לאחר שהבצק צונן, שומרים את הקישוט (ביסקוויט) בצד ומפוררים את שאר הבצק לפירורים. מסדרים אתהפירות החתוכים בכוסות ההגשה כך שיהיו צמודים לדפנות, ממלאים עד חצי גובה הכוס מתערובת הגבינה, מפזרים מעל פירורי בצק אפויים ושוב שכבה של תערובת הגבינה. מגישים קר.