אתם תמשיכו בפלאפליות המובחרות לדרוש יותר מ-20 שקל למנה – אני, בכוונה תחילה, אמשיך לסמן את הפלאפליות הכי זולות וטעימות בארץ. בעיניי, אם המחיר עלה בלי סיבה מוצדקת, זו ממש מצווה להוריד אותו – לכולנו.
1 צפייה בגלריה
מנה מפנקת ביותר. נתי פיתה
מנה מפנקת ביותר. נתי פיתה
מנה מפנקת ביותר. נתי פיתה
(צילום: קובי רובין)
התחלתי את הנסיעה שלי אל תוך נתניה, לכיוון רחובה הראשי – רחוב הרצל. חניתי את המונית סמוך לשוק העירוני, ירדתי והתחלתי לסובב בשוק המוזנח למדי. התחושה היא שראשת העיר נטשה את האזור, למרות הפוטנציאל הרב שבו. זה נראה יותר כמו עזובה מכוונת, יחד עם חוסר רצון כללי לנקות ולתחזק את המקום. מבחינתי כעצמאי, אין תירוצים – אין סיבה ששוק מרכזי של עיר גדולה יקבל יחס מזלזל כל כך. הרי כמעט כל כתבה על נתניה מתחילה בסיבוב בשוק הידוע, ובכל זאת – המצב נשאר עגום. חזרתי אל המונית מעט מאוכזב, ותפסתי נסיעה לכיוון מזרח העיר.
בדרך לכתובת הנוסע, על רחוב דגניה, קלטתי שלט: "מנה פלאפל – 15 שקל". שאלתי את הלקוח מה הסיפור של הפלאפלייה הזאת, והוא – נתנייתי מלידה – המליץ לי לחזור ולסעוד שם. שמרתי את המיקום והמשכתי עם הנוסע, רק כדי לחזור מאוחר יותר ולספק את הסקרנות שלי.
בדרך חזרה לפלאפלייה, הזכרתי לעצמי שוב שהמחירים היום פשוט מוגזמים, וש-15 שקל למנה זה מחיר הגיוני בהחלט. הורדתי לעצמי את רמת הציפיות בהתאם לשקר המחירים סביבי – ושמחתי לגלות שאני חי בתוך עמי. בפלאפלייה של נתי פיתה קיבלתי מנה כל כך נדיבה, שהלב התמלא לא פחות מהבטן.
עוד אוכל רחוב:
מסביב למקום תמיד יש המולה קלה – איך לא, עם כזה מחיר? על המדרכה מול הפלאפלייה ישבה משפחה עם ילדים, וכל אחד מהם שקוע במנת פלאפל עצומה. חלפתי ביניהם ונכנסתי פנימה. הגעתי לדלפק, ומשם שלחו אותי בנימוס למכשיר האוטומטי, כדי לשלם ולדייק את ההזמנה. ביצעתי את ההזמנה וחיכיתי בתור עד שקראו בשמי.
ואז, מרוב מהירות, הבחור מאחורי הדלפק התחיל למרוח עמבה וחריף על הפיתה לפני הכנסת הכדורים. ניסיתי לעצור אותו כי זה גורם לפיתה להתפרק כבר בהתחלה. ואכן, צדקתי: אחרי שני ביסים הפיתה החלה להתרכך. אני דוגל בשיטה אחרת – לא מורחים שום דבר בפיתה בהתחלה חוץ מחומוס, כי כל שאר הממרחים די דלילים ומרטיבים את הפיתה.
לאחר מכן הוכנסו לפיתה כמות גדולה של כדורים, בתוספת כרוב כבוש, כפי שביקשתי במסך ההזמנה. מעבר לכך, אין הרבה תוספות – מלבד סלט ירקות פשוט. את הצ׳יפס קיבלתי מעל המנה, בתוך השקית.
המנה הייתה מוכנה – או במקרה שלי, מוכנה גם לצילום וגם לאכילה. מצאתי פינה מוצלת לעמוד בה בחום המהביל, ונהניתי ממנת פלאפל מפנקת ביותר. בתוך פיתה טרייה שנאפית במאפייה סמוכה. זו הייתה מנה מלאה ביותר מדי כדורי פלאפל אבל העיקר ששבעתי, והכול ב-15 שקל בלבד.
בנוסף, יש במקום גם גזוז תוסס – כוס גדולה ב-5 שקל בלבד. זו עוד סיבה מצוינת להגיע במיוחד לפלאפל של נתי פיתה – חמש דקות בלבד מכביש החוף, חוויה ששווה את המאמץ ולא מכבידה על הכיס.