בשיתוף תנובה
אתגר תנובה רון יוחננוב + רובי דניאל
(צילום ירון שרון ומתן טורקיה)
סופגניות מרובעות מניו אורלינס או סופגניות מלוחות בניחוח איטלקי? יוצרי התוכן רובי מיכאל ורון יוחננוף התייצבו במטבח לקרב חנוכה שכולו מבוסס על המוצרים של תנובה. האתגר היה כזה – להכין מנה שבמרכזה 2 מוצרים – קוטג' ושמנת של פעם. האחד הלך על מלוח ושובב, השני על מתוק ומפתיע. לאורך הקרב השניים הקניטו אחד את השני, ערבבו, קצצו, בדקו כמה השמן חם בצד השני של הכיריים – ויצרו שתי מנות שאפשר להגיש זו לצד זו בהדלקת הנירות שלכם.
סופגניות מלוחות של רון יוחננוב
מצרכים לכ-30 סופגניות קטנטנות (תלוי בגודל)
2.4 כוסות קמח לבן (280 גרם)
שקית אבקת אפיה
גביע קוטג׳
2 ביצים
100 גרם גבינה בולגרית / פטה מפוררת
100 גרם גבינה מגורדת (צהובה / מוצרלה)
תוספות שאוהבים: חצי כוס זיתים חתוכים לקוביות / תירס / עגבניות מיובשות / קוביות גסות של גבינת מוצרלה
שמן לטיגון
להגשה
שמנת חמוצה של פעם
עגבניות מגורדות
זעתר
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבל בצק רטוב ודביק במידה. מחממים שמן בסיר סוטאז' רחב. בעזרת 2 כפיות, מניחים מידי פעם מעט מהבלילה ומטגנים עד הזהבה. מגישים חם חם לצד שמנת חמוצה, עגבניות מגורדות וזעתר.
בנייה - סופגניות מרובעות מניו אורלינס של רובי מיכאל
מצרכים:
כוס וחצי חלב - 360 גרם
1 ביצה לארג׳
חבילה שמרים טריים - 50 גרם
קילו קמח לבן
שמנת חמוצה של פעם 27%
כוס סוכר - 200 גרם
רבע חבילה חמאה - 50 גרם
כפית גדושה מלח דק - 12 גרם
להגשה:
קוטג 9%
דבש
אבקת סוכר
אופן הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לפי רשימת המצרכים לקערה של המיקסר, ולשים במשך 10 דק׳ על מהירות איטית עם וו לישה או 12 דק׳ עם הידיים.
מכסים בניילון נצמד עד להכפלת נפח - בערך שעתיים.
לאחר מכן מורידים את האוויר מהבצק, מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1 ס״מ ומחלקים ריבועים שווים ככל האפשר - למדויקים 4 ס״מ על 4 ס״מ.
מחממים שמן בסיר רחב (סוטאז) על אש בינונית - למדויקים 160 ועד 170 מעלות.
מכסים את הריבועים במשך חימום השמן ובכל זמן הטיגון ( על מנת שהבצק לא יתייבש)
כל מה שנותר לנו הוא לטגן עד לצבע שחום.
בהגשה המקורית מזלפים דבש ומפזרים אבקת סוכר אבל אנחנו ישראלים ונפתח את הבנייה לפיתה ונמלא אותה בקוטג׳ ודבש.
בשיתוף תנובה
פורסם לראשונה: 15:55, 11.12.25










