אין מצב שלא שמעתם עליו, ראיתם אותו בטיקטוק ובאינסטגרם, קניתם אותו במחיר מופקע או שהרחקתם לכת והכנתם בבית. הטרנד של שוקולד דובאי סחף את העולם כאילו הוא הדבר הכי טוב מאז החומוס, ועכשיו הוא כאן – בארץ הקודש, וגם זה בדיליי קל.
שוקולד דובאי
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)
הכול התחיל בטבלאות שוקולד ענקיות ממולאות בקרם פיסטוק ושערות קדאיף, רכיבים מוכרים מאוד במזרח התיכון, וקצת פחות בחלקים אחרים של העולם. הגרסה המקורית יצאה מחברת FIX בדובאי ב-2021, הפכה לוויראלית ברשתות החברתיות, ומאז השוקולד פשוט תפס את העולם – גרסאות דומות צצו בכל פינה. מרוב חיקויים בית משפט בגרמניה אפילו פסק לאחרונה שרק שוקולד כזה שיוצר בדובאי יכול לקרוא לעצמו בשם "שוקולד דובאי". ממש כמו שמפניה משמפיין.
אחרי טבלאות השוקולד שכיכבו בטיקטוק, בחודשים האחרונים צץ שדרוג בארה"ב - קינוח של תותים, קרם פיסטוק ושערות קדאיף שנמכר בניו יורק במחיר שערורייתי של 27 דולר - כמעט 100 שקל. המחיר לא הפחיד את הטועמים ששיתפו בחוויה את כולם כמובן.
עכשיו הקינוח הזה הגיע גם לישראל, ברשת גולדה, שמיהרה לרכוב על הטרנד ומוכרת כוס גדולה עם קרם פיסטוק, תותים, שוקולד וקדאיף. המחיר: 35 שקלים. הרבה פחות מ-100, אבל גם לא זול בהשוואה למנת גלידה קצת פחות טרנדית.
האם הקינוח הזה באמת שווה את כל הבאזז? והכסף? בדקנו בסניף גולדה הקרוב לבית ואין מה להגיד - הוא באמת טעים. אבל עם כל הכבוד, הוא לא מצדיק את הרעש, ובמקרה של המטבח הישראלי - אפשר גם להכין אותו בבית. אנחנו נעדיף תותים בלי פיסטוק. או כנאפה.
פורסם לראשונה: 06:53, 17.01.25