מרק עוף עם קניידלך

המצרכים: 4 שוקיי עוף עם עור (אפשר להוסיף כנפיים) 1 קישוא 1/4 כרישה בינונית, חתוכה לקוביות קטנות 1/4 ראש סלרי ללא קליפה, חתוך לקוביות קטנות 1 בטטה קטנה, פרוסה לפרוסות בינוניות 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות בינוניות 3 שיני שום, קצוצות דק 3 גזרים, פרוסים לפרוסות בינוניות 1/2 צרור שמיר 1 כפית מלח שטוחה קורט פלפל שחור 1/2 כפית כורכום
לקניידלך - 1/2 כוס מים רותחים 1/2 כוס קמח מצה 1/4 כוס שמן קנולה 1 כפית מלח שטוחה קורט פלפל שחור 1 כף שמיר קצוץ או כוסברה קצוצה או פטרוזליה קצוצה 1 ביצה
1 צפייה בגלריה
מרק עוף קניידלך
מרק עוף קניידלך
(צילום: Shutterstock)
אופן הכנה:
  1. בסיר גדול שמים את כל המצרכים למעט התבלינים, מכסים במים ומביאים לרתיחה על להבה גדולה.
  2. לאחר הרתיחה, מבשלים במשך כשעה, מוציאים את השמיר, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה נוספת.
  3. מכינים את הקניידלך - בקערה בינונית שמים את המים קמח המצה שמן קנולה המלח והפלפל השחור ומערבבים בכף עץ.
  4. מוסיפים את הביצה ואת העלים הקצוצים ומערבבים עם הידיים עד לקבלת מסה אחידה ויוצרים כדורים קטנים.
  5. על להבה בינונית שמים את הסיר עם מים. כשהמים רותחים מוסיפים כף שמן מביאים שוב לרתיחה.
  6. מבשלים את הקיינדלך במשך 15-10 דקות ולאחר מכן מוסיפים אותם למרק העוף כדי שהם יספגו את הטעם. מגישים בקערה גדולה עם כוסברה קצוצה או שמיר קצוץ.
המתכונים באדיבות שירי דרור - סדנאות בישול לכל המשפחה