בשיתוף אסם-נסטלה
אסם משאל רחוב - אלכס שולץ
(הפקה: ניצן כהן לינוי מסטבוים | צילום: ירון שרון | עריכה: עמית ברקוביץ)
ארבעה משפיענים יצאו למסע ברחבי הארץ כדי להבין אחת ולתמיד: מהו בעצם הטעם הישראלי ומה הישראלים הכי אוהבים לאכול. אלכס שולץ קיבל משימה מיוחדת – לצאת לשטח כדי להבין החטיף הכי ישראלי שיש ומה הישראלים מעדיפים לעשות עם החטיפים שלהם (חוץ מלאכול, כמובן).
תאמינו או לא, אבל עד שנת 1965 לא הייתה בשפה העברית מילה שתתאר דבר מה שאוכלים בין הארוחות. המילה "חטיף", שנגזרת מהביטוי "חטוף ואכול", הוצעה אז לאקדמיה העברית ביוזמת חברת "אסם" – והשאר, היסטוריה: 60 שנה אחרי, וכמעט ואין בית ישראלי בלי מגירת חטיפים.
החטיף הישראלי הוא הרבה יותר מסתם נשנוש, הוא חלק מההיסטוריה, התרבות והטעמים שיש רק כאן. הבמבה, למשל, החלה את דרכה ב-1964 כחטיף תירס בטעם גבינה שכמעט נכשל, אך הפכה בזכות רעיון מבריק – ציפוי חמאת בוטנים – לסיפור הצלחה. היום מיוצרות מיליון שקיות ביום, והחטיף כל כך מושרש בתזונה הישראלית, הודות לחשיפה המוקדמת של פעוטות לחטיף. בהמשך נולדה גם גרסת הנוגט, בהשראת האהבה של חיילים לטבילת החטיף בממרח שוקולד.
אז מהו בעיניכם החטיף הכי ישראלי ולמה? איזה חטיף הייתם מביאים לתיירים? מה שילוב החטיפים הכי ישראלי, והשאלה הכי חשובה – איזו במבה מנצחת: במבה טרייה או במבה יבשה? אלכס שולץ יצא לתחקיר מעמיק עם קערה מלאה בנשנושים וחזר עם כמה מסקנות משלו. צפו
בשיתוף אסם-נסטלה
פורסם לראשונה: 16:54, 21.01.25