100 סוגי קינוחים, אלפי קלוריות - ומלא אנשים. הפסטיבל הכי מתוק שיש קורה עכשיו בתל אביב.
פסטיבל הקינוחים בשרונה
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)
פסטיבל הקינוחים של שרונה מרקט, שזו השנה הרביעית שלו, החל אתמול (רביעי) ויימשך עד יום שישי, 28 במרץ. הקונספט: מסביב לעולם. הקונדיטורים: ישראלים.
השפע פשוט מטורף. אין מצב שלא תמצאו פה משהו לטעמכם: קינוחים כשרים, טבעוניים, עדתיים, ללא גלוטן, חלביים, פרווה ועוד. ואין מה לומר – המוצרים איכותיים, טעימים, חלקם שייכים למותגים מוכרים, אחרים מגיעים מיצרני בוטיק קטנים.
בין היתר אפשר למצוא שם את קפה פיצי של חיים כהן, פאטיש, דניאלה נחום מ-Pan Lunar, טירמיסוטריה ביי פארינו, איזאקיה, Lor-an's bakery, מוצ'יקווה ועוד רבים אחרים. כל אחד מהם יגיש גם קינוח במהדורה מיוחדת לפסטיבל – אז אם תמיד רציתם לנסות פמפקין ספייס אמריקני, מאפי הל שוודיים או מוצ'י יפני, זו ההזדמנות.
יש גם מאפים קוריאניים בצורת חיות, האני באטר טוסט בריטי, לילות ביירות, קראק פאי, מתוקים ערביים וקינוחי שוקולד טרנדיים מדובאי. ואם אתם מהטיפוסים שחייבים לפתוח את הבוקר עם פנקייקים – בית הפנקייק של קית' סיגל ימתין לכם בכניסה A של המרקט.
אבל – בשרונה כמו בשרונה, עמוס. אנשי המשרדים בסביבה גולשים לכאן לארוחת צהריים, לצד מבקרים שבאים להתפנק, וזה אומר תורים, המולה ורעש.
הכניסה חופשית והדוכנים יהיו פתוחים בחמישי מ-10:00 עד 22:00, ובשישי עד 15:00. המחירים מתחילים מ-15 שקל לקינוח ומטפסים משם. מחיר טירמיסו, למשל, נע בין 28 ל-190 שקל, תלוי בגודל. קרואסון של פיצי נמכר ב-25 שקל וברד פודינג ב-45 שקל. מחיר קרואסון פיסטוק של "המגפה הירוקה" הוא 32 שקל, מחיר כנאפה הוא 30 שקל, וגם חתיכת קראק פאי תעלה 30 שקל.
אם אתם אוהבים מתוקים (ויש לכם סבלנות לעמוד בתור) - בהחלט מדובר בחוויה צבעונית וטעימה. ואם אתם אוהבים את המתוק שלכם מתון יותר, אז עצה שלנו: לכו על המאפה השבדי.