כמעט בלתי אפשרי לחשוב על חגיגות פורים, על תחפושות ומתוקים, יין עד לא ידע וצהלות שמחה, בעוד חמישה חודשים מעל מאה חטופים וחטופות עדיין נמצאים בשבי חמאס. והלב שלנו? לא שלם ולא יכול לשמוח עד הסוף עד שהם יהיו כאן.
ולמרות זאת, למרות הכאב העצום, זאת גם החובה שלנו עבור עצמנו ועבור כל מי שנלחם כדי שנוכל להמשיך לחיות, להמשיך ולשמוח לצד העצב. להמשיך במסורת היהודית היפה שלנו, שכל כולה נתינה ושמחה, ולהכין משלוחי מנות כדי להעניק רגע קטן של אושר למישהו שאוהבים.
2 צפייה בגלריה
yk13804131
yk13804131
כמו קופסת תכשיטים
(צילום: רחלי קרוט)
השנה בחרתי להכין לכם משלוח מנות שהוא סוג של קופסת תכשיטים. כדורי טראפלס עשירים, יפהפיים ומפנקים שהם כמו יצירת אמנות קטנה. כל אחד מהם מביא איתו טעמים אחרים, כל אחד מהם הוא הפתעה.
מאחלת לכולנו שיתקיים הפסוק הזה ממגילת אסתר, ”הַחֹדֶשׁ אֲשֶׁר נֶהְפַּךְ לָהֶם מִיָּגוֹן לְשִׂמְחָה”.
הכמות במתכונים מספיקה ל־10 עד 15 טראפלס. בכל המתכונים ניתן להמיר את השמנת בקרם קוקוס. הטראפלס נשמרים היטב גם בטמפרטורת החדר (בחורף) אבל מומלץ לשמור במקרר.

טראפלס שוקולד מריר וקפה בציפוי קקאו

מה צריך:
• 150 גרם שוקולד מריר
• 125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת להקצפה 38%
• 1/2 כפית קפה נמס או מגורען
• 3/4 כוס קקאו – לציפוי
כך עושים:
1. שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה.
2. מרתיחים את השמנת ביחד עם הקפה ומוזגים מעל השוקולד.
3. מערבבים עד שנוצר גאנש חלק. אם השוקולד לא נמס לגמרי, מעבירים למיקרו ל־30 שניות.
4. מעבירים את הגנאש למקרר, מכוסה, למשך שעה או עד שהוא מתייצב.
5. יוצרים כדורים, בכמות של כפית גדושה, ומגלגלים בתוך הקקאו. שומרים במקרר.
• אפשר לוותר על הקפה, להכין טראפלס שוקולד קלאסיים ולצפות בסוכריות צבעוניות או קקאו.

טראפלס שוקולד מריר עם דובדבני אמרנה וליקר דובדבנים

מה צריך:
• 180 גרם שוקולד מריר
• 125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת להקצפה 38%
• 8-6 דובדבני אמרנה
• 2 כפות ממיץ הדובדבנים
• 4 כפות ליקר דובדבנים או ליקר שוקולד
• קקאו או סוכריות שוקולד קטנות – לציפוי
כך עושים:
1. שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה. מוזגים מעל את השמנת וממיסים ביחד במיקרו או מעל באן מרי עד לקבלת גנאש חלק.
2. קוצצים את הדובדבנים דק ומוסיפים לגאנש.
3. מוסיפים מיץ דובדבנים וליקר ומערבבים היטב.
4. מעבירים את הגנאש למקרר, מכוסה, למשך שעה או עד שהוא מתייצב.
5. יוצרים כדורים, בכמות של כפית גדושה, ומגלגלים בתוך קקאו או סוכריות שוקולד. שומרים במקרר.

טראפלס שוקולד לבן ולימון

מה צריך:
• 180 גרם שוקולד לבן
• 60 מ"ל (1/4 מכל) שמנת להקצפה 38%
• 30 גרם חמאה
• 2 כפות מיץ לימון
• קליפת לימון מגורדת דק מלימון שלם
• 2 טיפות צבע מאכל צהוב – לא חובה
• 2/3 כוס אבקת סוכר – לציפוי
כך עושים:
1. שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים שמנת וחמאה וממיסים יחד במיקרו או מעל באן מרי עד לקבלת גנאש חלק.
2. מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון וצבע מאכל ומערבבים היטב.
3. מעבירים את הגנאש למקרר, מכוסה, למשך שעתיים או עד שהוא מתייצב.
4. יוצרים כדורים, בכמות של כפית גדושה, ומגלגלים בתוך אבקת סוכר. שומרים במקרר.

2 צפייה בגלריה
yk13804131
yk13804131
(צילום: רחלי קרוט)

טראפלס שוקולד מריר ותפוז

מה צריך:
• 170 גרם שוקולד מריר
• 125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת להקצפה 38%
• 3 כפות מיץ תפוזים או ליקר תפוזים
• גרידת תפוז מתפוז שלם
• 100 גרם שוקולד מריר – לציפוי
• 2 כפות שמן צמחי
כך עושים:
1. שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרו או מעל באן מרי עד לקבלת גנאש חלק.
2. מוסיפים מיץ תפוזים ומחצית מגרידת התפוז ומערבבים.
3. מעבירים את הגנאש למקרר, מכוסה, למשך שעתיים או עד שהוא מתייצב.
4. יוצרים כדורים, בכמות של כפית גדושה, ומגלגלים לכדורים עגולים. מעבירים למקפיא עד שמכינים את הציפוי.
5. ממיסים את השוקולד של הציפוי וכשהוא חלק לגמרי מוסיפים שמן. מערבבים היטב.
6. מוציאים את הטראפלס מהמקפיא, מעבירים לקערה עם השוקולד ומצפים מכל הכיוונים. נפטרים מעודפי שוקולד ומעבירים לתבנית או צלחת עם נייר אפייה. מפזרים מעל מעט גרידת תפוז. שומרים במקרר.

טראפלס שוקולד לבן ופיסטוק בציפוי פיסטוקים

מה צריך:
• 180 גרם שוקולד לבן
• 60 מ"ל (1/4 מכל) שמנת להקצפה 38%
• 2 כפות גדושות מחית/חמאת פיסטוק
• 100 גרם פיסטוקים טבעיים – לציפוי
כך עושים:
1. שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרו או מעל באן מרי עד לקבלת גנאש חלק.
2. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב.
3. מעבירים את הגנאש למקרר, מכוסה, למשך שעתיים או עד שהוא מתייצב.
4. קוצצים דק את הפיסטוקים.
5. יוצרים כדורים, בכמות של כפית גדושה, ומגלגלים בתוך הפיסטוקים הקצוצים. שומרים במקרר.

טראפלס בסגנון פררו רושה

מה צריך:
• 150 גרם שוקולד מריר
• 125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת להקצפה 38%
• 2/3 כוס קוקוס קלוי או אגוזי ברס (אגוזי לוז מקורמלים וקצוצים דק)
• 15-10 אגוזי לוז שלמים
• 100 גרם שוקולד מריר – לציפוי
• 2 כפות שמן
כך עושים:
1. שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרו או מעל באן מרי עד לקבלת גנאש חלק.
2. מוסיפים 1/3 כוס קוקוס קלוי או ברס ומערבבים היטב.
3. מעבירים את הגנאש למקרר, מכוסה, למשך שעה או עד שהוא מתייצב.
4. יוצרים כדורים, בכמות של כפית גדושה, ומכניסים אגוז לוז לתוך כל כדור.
5. מעבירים את הכדורים למקפיא עד שמכינים את הציפוי.
6. ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עד שהוא חלק לגמרי. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים 1/3 כוס קוקוס או ברס ומערבבים.
7. מוציאים את הכדורים מהמקפיא, מצפים היטב בשוקולד המומס עם הקוקוס ומעבירים לתבנית או צלחת עם נייר אפייה. שומרים במקרר.

טראפלס בלונדי ושקדים בציפוי קוקוס קלוי

מה צריך:
• 150 גרם שוקולד בלונדי קרמל עם שקדים
• 60 מ"ל (1/4 מכל) שמנת להקצפה 38%
• 2/3 כוס קוקוס קלוי
כך עושים:
1. שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרו או מעל באן מרי עד לקבלת גנאש חלק.
2. מעבירים את הגנאש למקרר, מכוסה, למשך שעתיים או עד שהוא מתייצב.
3. יוצרים כדורים, בכמות של כפית גדושה, ומגלגלים בתוך הקוקוס. שומרים במקרר.
פורסם לראשונה: 00:00, 20.03.24