בילדותי לא אהבתי לאכול. האוכל שלי הסתכם בשניצל, עדיף כזה שחומם במיקרו, עם קטשופ. זהו. סבתא שלי ז"ל, שדאגה שהנכדה שלה לא מקבלת מספיק ברזל, החליטה לעשות מעשה, ולפחות פעמיים בשבוע, אחרי הגן, היא הכניסה אותי לאמבטיה מלאה בקצף והכינה לי "חיילים" של פיסות לחם שהיא טבלה במיץ של הטיגון ועליהן הניחה חתיכות של כבד עוף. זה היה זמן האיכות שלנו, ומאז הפכתי לחובבת מושבעת של כבדי עוף. עד היום.
תמיד מפתיע אותי לגלות כמה זול לקנות כבדים בקצביות ומצד שני איזה טעם גורמה עשיר אפשר לייצר איתם. כל עוד כמובן לא מייבשים אותם, אחרת הם מאבדים מהטעם הרך שלהם.
2 צפייה בגלריה
yk13858631
yk13858631
קונצרט כבדי עוף עם תפוחי אדמה ובצלים סגולים
(צילום: רחלי קרוט)
שני המתכונים שלפניכם נותנים המון כבוד לכבדי העוף. באחד הם מסתתרים מתחת לרצועות בצק עלים. השילוב בין שניהם פשוט מושלם, קראנצ'י אל מול רך ומתמסר, וחכו שתגלו כמה פשוט להכין את המאפה החגיגי הזה. והמתכון השני הוא כל מה שילדים, ומבוגרים אוהבים – ארוחה שלמה בסיר אחד.
צמת בצק עלים במילוי כבדי עוף ובצלים מקורמלים
מה צריך:
• 4 כפות שמן זית
• 2 בצלים לבנים, קלופים
• 500 גרם כבדי עוף, מנוקים היטב
• 2 כפות סילאן
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
• 2 כפות פירורי לחם
• 1 חבילה (300 גרם) בצק עלים מופשר על פי הוראות היצרן
• 1 ביצה טרופה
• שומשום לעיטור
כך עושים:
1. פורסים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים בשמן עד ריכוך. מוסיפים סילאן, מלח ופלפל שחור ומטגנים יחד עוד 5 דקות.
2. מוסיפים את הכבדים וצולים ביחד עד שהכבדים משנים את צבעם. כדי לדעת אם הם מוכנים יוצרים חתך בחלק העבה של הכבד ובודקים שהוא מוכן בפנים אבל עדיין מעט ורדרד. קחו בחשבון שהכבדים נכנסים לתנור לעוד 30 דקות, אז זה בסדר אם הם לא מוכנים מאה אחוז.
3. מאפשרים לכבדים עם הבצלים להצטנן לגמרי ולהגיע לטמפרטורת החדר.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
5. פורסים את הבצק על נייר אפייה, עם הצד הצר כלפיכם, ומניחים בשליש האמצעי שלו פס של פירורי לחם (תשטחו את פירורי הלחם באמצע לרוחב של 10-8 ס"מ בערך).
6. מניחים מעל פירורי הלחם, בשליש האמצעי של הבצק (מלמעלה למטה), את כל כבדי העוף והבצלים. המטרה של פירורי הלחם היא לספוג חלק מהנוזלים כדי שהבצק לא יהיה מושי.
7. חורצים פסים בעובי 2-1 ס"מ בכל צד של הבצק, מימין ומשמאל, ומעבירים רצועה אחת פנימה מצד ימין ואז רצועה אחת פנימה מצד שמאל. קולעים ככה את כל הרצועות מעל כבדי העוף. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
8. אופים במשך 45-35 דקות או עד הזהבה יפה. אפשר להגיש בטמפרטורת החדר או להכניס לתנור לכמה דקות לפני ההגשה אם המאפה התקרר.
2 צפייה בגלריה
yk13858630
yk13858630
צילום: רחלי קרוט
קונצרט כבדי עוף עם תפוחי אדמה ובצלים סגולים
מה צריך:
• 4 כפות שמן זית
• 20 תפוחי אדמה מיני או 6-5 תפוחי אדמה בינוניים
• 2 בצלים סגולים, קלופים
• 10 שיני שום, קלופות
• 500 גרם כבדי עוף מנוקים היטב
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
• 2 כפות סילאן
• עלים מ-2 ענפי תימין או 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
כך עושים:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך. אם השתמשתם בתפוחי אדמה רגילים, חותכים אותם לקוביות בגודל 4-3 ס"מ. אם השתמשתם במיני, חותכים לחצאים.
2. פורסים את הבצלים לרצועות וחותכים את השום לפרוסות.
3. בסיר סוטאז' רחב (שמתאים לתנור, אין צורך במכסה) מחממים שמן זית וצורבים את הבצלים עם תפוחי האדמה המבושלים עד שהם מתרככים. חשוב לקבל פה צריבה יפה.
4. מוסיפים סילאן, פפריקה, מלח, פלפל שחור ותימין או פטרוזיליה קצוצה ומערבבים במשך 4-3 דקות.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות. מוסיפים את הכבדים ולסיר ומערבבים בעדינות. מטגנים יחד במשך 10 דקות, עד שהתנור מגיע לטמפרטורה של 200 מעלות.
6. מעבירים את הסיר לתנור לאפייה של 20 דקות או עד שהכבדים זהובים אבל עדיין רכים. מומלץ להפוך אותם פעם או פעמיים בזמן האפייה.
פורסם לראשונה: 00:00, 03.04.24