הנה שלושה חוקי אצבע לאוכל שכדאי לקחת לפיקניק: אוכל שנוח לארוז וכיף לאכול בחוץ. אוכל שלא מתקלקל מהר בחוץ. אוכל שאוכלים בטמפרטורת החדר, והוא עדיין נפלא. ועכשיו אפשר לפתוח מפה ולהתחיל לחשוב לאן לנסוע. נסו להרחיק קצת מהבית, כי פיקניק הוא גם הזדמנות להכיר יותר את הפינות הנסתרות בארץ. ליהנות מיופיה המרהיב.
שלושה מתכונים תמצאו כאן – סלט פסטה עם ירוקים, שהוא ארוחה בפני עצמה, כזה שאפשר להכין גם יום קודם ולשמור במקרר. מה שעוד נהדר בו שהוא רק משתבח בטמפרטורת החדר (או הפארק) כך שמזג האוויר רק יעשה איתו חסד.
3 צפייה בגלריה
yk13885741
yk13885741
(צילום: טל סיון צפורין)
המתכון השני הוא לספרינג רולז – דפי אורז עדינים ממולאים בכל הירקות שיש לכם בבית. לא לשכוח להכין את הרוטב - הוא ישדרג לכם פלאים את הביס.
והמתכון האחרון הוא כזה שאפשר להכין גם לארוחת ערב או לתיק האוכל של הילדים. מדובר על סוכריות טורטייה עם חביתה ירוקה תפוחה שמגלגלים למעין ספירלות ונועצים על שיפוד לנוחות האכילה. ככה כל ילד או מבוגר מקבל שני ביסים משביעים וכיפיים, ולא טורטייה אחת גדולה שלא בטוח שהוא יסיים.
מחכה לראות את התמונות שלכם בטבע, ואל תשכחו לאסוף אחריכם את הזבל ואת שאריות האוכל.

סלט פסטה וירוקים

מה צריך:
• 1/2 חבילה פסטה קטנה מכל סוג שאוהבים
• 1 ראש ברוקולי או 1/3 חבילה ברוקולי קפוא
• 1 כוס אפונה עדינה קפואה
• 1/3 צרור עלי פטרוזיליה
• 1/3 צרור עלי כוסברה
• עלים משני ענפי שמיר
• 1/3 צרור עירית
• 4 כפות מיונז
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
• 1 כפית מייפל
• 1/2 כפית צ'ילי גרוס
• מיץ מ-1/2 לימון
כך עושים:
1. מבשלים את הפסטה במים מומלחים עד שהיא רכה. מסננים.
2. בינתיים חותכים את הברוקולי (אם הוא טרי) לפרחים קטנים ומקפיצים במחבת במשך 10-5 דקות עם מעט שמן זית
עד שהוא מתרכך. אם משתמשים בברוקולי קפוא - מבשלים אותו במים רותחים 10-5 דקות וקוצצים לפרחים קטנים. אפשר גם לרכך אותו במים רותחים בקערה במשך 15 דקות.
3. שופכים מים רותחים על האפונה וממתינים 10 דקות, רק עד שהיא לא קפואה יותר. מסננים.
4. קוצצים דק-דק את עשבי התיבול ומערבבים עם מיונז, מלח, פלפל שחור, מייפל, צ'ילי ולימון.
5. מערבבים את כל המצרכים יחד ושומרים בקופסה במקרר.

3 צפייה בגלריה
סלט פסטה וירוקים של רחלי קרוט
סלט פסטה וירוקים של רחלי קרוט
(צילום: טל סיון צפורין)

ספרינג רול

מה צריך:
• 10 דפי אורז עגולים או מרובעים
• 2 מלפפונים
• 2 גזרים, קלופים
• 60 גרם (2 חבילות קטנות) אטריות שעועית
• 1/2 צרור עלי נענע
• 1/2 צרור עלי כוסברה
• 1/2 צרור עירית
• 1/2 חבילה נבטים – לא חובה
לרוטב חמאת בוטנים:
• 4 כפות חמאת בוטנים
• 1/2 כוס קרם קוקוס
• 1/2 כפית צ'ילי גרוס
• 1/4 כפית מלח
• 1 כף סויה
כך עושים:
1. שמים את האטריות בקערה גדולה עם מים רותחים עד כיסוי ומאפשרים לאטריות להתרכך במשך 20 דקות. מסננים ומניחים בצד.
2. חותכים את המלפפונים, הגזרים והכרוב לרצועות כמה שיותר דקיקות. אפשר גם לקנות בסופר גזר חתוך לרצועות דקות.
3. מרטיבים דף אורז במים למשך 3-2 שניות ומניחים על השיש.
4. מניחים במרכז הדף ירקות מכל הסוגים, כולל עשבי תיבול ואטריות שעועית, וסוגרים את דף האורז מהצדדים כלפי פנים ואז מגלגלים לצורה של אגרול.
5. מומלץ לשמור את הספרינג רול בקופסה עם נייר אפייה מעט משומן בין לבין כדי שלא ידבקו.
6. להכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל המצרכים ושומרים במקרר בקופסה או צנצנת.
3 צפייה בגלריה
ספרינג רול של רחלי קרוט
ספרינג רול של רחלי קרוט
(צילום: טל סיון צפורין)

סוכריות טורטייה על מקל

מה צריך:
• 6-5 טורטיות עגולות
• 2 כפות שמן זית
• 4 ביצים L
• 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
• 1/4 צרור עירית
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
• ראש חסה לליק
• ממרח פסטו או עגבניות מיובשות או מיונז
כך עושים:
1. קוצצים דק-דק את עשבי התיבול ומעבירים לקערה. מוסיפים את הביצים וטורפים עם מטרפה ידנית עד שבלילת הביצים בצבע צהוב אחיד. מוסיפים מלח ופלפל שחור וטורפים.
2. מכינים חביתה במחבת שמתאימה לגודל הטורטייה. מומלץ מאוד לטגן את החביתה עם מכסה סגור ואז להפוך לצד השני. המכסה מאפשר תפיחה יפה של הביצים.
3. מורחים פסטו או מיונז על הטורטייה ומניחים מעל את החביתה. מניחים מעל חסה ומגלגלים לרולדה הדוקה.
4. חותכים לפרוסות בעובי 4-3 ס"מ ונועצים על מקל. שומרים בקופסה במקרר.
פורסם לראשונה: 00:00, 08.05.24