קחו למשל סמבוסק – במקום ללוש בצק, לרדד ולהתפיח פשוט מניחים גבינות בתחתית טורטייה, סוגרים עם דבק קמח (הסבר במתכון) ומכניסים לתנור. 20 דקות ויש לכם מאפים מדהימים שגם עזרו לכם לייצר ארוחת ערב מהגבינות שיש בבית.
ומה תגידו על רצועות קרוטונים מטורטייה? הן נפלאות מעל סלט וגם ככה לבד כנשנוש כיפי. אני הכנתי אותן בתיבול אורגנו כי הוא משתלב מעולה עם הסלט, אבל אתם יכולים לפזר במקום אורגנו זעתר או פפריקה מתוקה או אבקת שום. בקיצור, שווה להחזיק במזווה חבילה או שתיים של טורטייה, היא מזינה ומחזיקה זמן רב ועוזרת לקצר את הדרך במנות רבות.
2 צפייה בגלריה
yk13885902
yk13885902
(צילום: טל סיון צפורין)

סמבוסק טורטייה

דרך נפלאה להשתמש בכל הגבינות שיש בבית. ואפשר כמובן גם לשדרג עם תירס, זיתים, בצל סגול פרוס דק-דק או כל תוספת שאתם אוהבים.
מה צריך:
• 5-6 טורטיות עגולות בקוטר 20
• 1 קופסה (225 גרם) גבינת שמנת בכל אחוז שומן או ריקוטה
• 200 גרם גבינת פטה או בולגרית
• 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
• 1 כף גדושה קמח
• 3-4 כפות מים
• 1 ביצה L – להברשה
• שומשום או תערובת לבייגל - לעיטור
כך עושים:
1. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומברישים אותו במעט שמן זית או משמנים בעזרת תרסיס שמן. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. מערבבים בקערה גבינת שמנת, גבינה בולגרית וגבינה צהובה מגורדת.
3. בקערית קטנה מערבבים קמח ומים עד שנוצר מרקם שדומה לטחינה. אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מים.
4. מניחים את הטורטייה על משטח העבודה ומניחים 3-2 כפות מהמילוי בחלק התחתון של הטורטייה אבל בלי להגיע לקצה הטורטייה.
5. מורחים עם האצבע או בעזרת מברשת מעט מבלילת הקמח בחצי העליון של הטורטייה וסוגרים למעין חצי ירח – הקמח יגרום לטורטייה להישאר סגורה אז תדביקו היטב. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן קלות. חוזרים על הפעולה עם יתרת הטורטיות והמילוי.
6. מברישים את המאפים בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד הזהבה עדינה.
2 צפייה בגלריה
סמבוסק טורטייה
סמבוסק טורטייה
(צילום: טל סיון צפורין)

סלט יווני עם רצועות טורטייה ואורגנו

אל תתפלאו אם קרוטוני הטורטייה המסולסלים ייגמרו עוד לפני הסלט.
מה צריך:
• 2 מלפפונים קשים ופריכים
• 10 עגבניות שרי מסוג תמר או 2-3 עגבניות תמר רגילות
• 1/2 בצל סגול, קלוף
• 100 גרם גבינת פטה או בולגרית – לא חובה
• 1/2 כוס זיתי קלמטה ללא גלעין
• 2 טורטיות
• 3 כפות שמן זית
• 1 כף גדושה אורגנו מיובש או זעתר עם שומשום
לרוטב:
• 3 כפות שמן זית
• מיץ מ-1/2 לימון
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כך עושים:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
2. מניחים את הטורטיות אחת מעל השנייה ומגלגלים למעין רולדה. חותכים את הרולדה שנוצרה לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
3. מזלפים על הטורטיות שמן זית ומתבלים באורגנו ומלח. מערבבים היטב.
4. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה, מפזרים בצורה חופשית ואופים עד הזהבה עדינה.
5. בינתיים חותכים את המלפפונים לחצי ירח ואת עגבניות השרי חוצים ל-2. אם משתשמים בעגבניות רגילות חותכים לרבעים או לקוביות גדולות.
6. פורסים את הבצל לרצועות כמה שיותר דקות. חותכים את גבינת הפטה לפרוסות או מפוררים גס.
7. מערבבים את כל מצרכי הסלט, כולל הרוטב, ומניחים מעל הר של טורטיות אורגנו זהובות.
פורסם לראשונה: 00:00, 22.05.24