יש שנים שבהן התותים לא בשיאם, שנה שעברה למשל, אבל השנה התותים הם באמת כמו סוכריות מתוקות אדומות לחיים של הטבע. וסוף-סוף גם המחיר שלהם ירד והוא מאפשר לנו ליהנות מאחד הפירות הכי טעימים של החורף.
שני המתכונים שהכנתי לכם עושים כבוד לפרי המפתה. מתכון אחד מתוק לעוגת תותים מקורמלים הפוכה שממש קל להכין. כזאת שהתותים בה נוכחים ומגירים את המיץ הנפלא שלהם פנימה לעוגה. אגב, אפשר להכין את אותה עוגה גם עם משמשים (בעונה) או אפרסקים ונקטרינות.
המתכון השני הוא אחד הכוכבים שלי כשאני רוצה להרשים אבל בלי לעבוד קשה – סביצ'ה סלמון (אפשר לבקש את קוביות הסלמון כבר חתוכות מהמוכר, אבל זול יותר לחתוך לבד מנתח טרי) משובץ בבצל סגול מעט פיקנטי, אבוקדו רך שיש עכשיו הרבה בשווקים וכמובן תותים שגם מוסיפים צבע יפהפה וגם טעם מתוק.
סביצ'ה סלמון ותותים
מה צריך:
• 200 גרם סלמון טרי – ללא עור ועצמות
• 1/3 בצל סגול, קלוף
• 1 אבוקדו בשל
• 5 תותים אדומים ומתוקים
• 3 כפות שמן זית
• 1 כפית חומץ בלסמי
• 1 כפית מיץ לימון
• קמצוץ מלח
כך עושים:
1. חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 1 ס"מ ואת התותים והבצל חותכים לקוביות קטנות.
2. מערבבים יחד את כל המצרכים ממש סמוך להגשה.
3. מגישים עם משולשי טורטייה אפויים בתנור עם מעט שמן זית או ברוסקטה.
4. רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 1/2 צ'ילי חריף קצוץ דק-דק ו/או 1 מלפפון קשה חתוך לקוביות קטנות.
עוגת תותים מקורמלים הפוכה
מה צריך לתבנית בקוטר 22 או 24 ואז העוגה תצא קצת יותר נמוכה:
• 15-10 תותים
• 2 כפות סוכר לקרמול התותים
• 3 ביצים L
• 3/4 כוס סוכר לבן
• 1 כף משחת וניל או תמצית וניל
• 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול או שמנת להקצפה
• 1 כוס שמן
• 1 ו-1/2 כוסות קמח תופח או קמח + שקית אבקת אפייה
כך עושים:
1. בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, וניל, שמנת ושמן וטורפים היטב. מוסיפים קמח וטורפים עד שהבלילה חלקה.
2. חותכים את התותים לחצי (ללא העלים הירוקים).
3. מניחים עיגול נייר אפייה בתחתית התבנית (חשוב לשחרור קל של העוגה) ומפזרים שתי כפות סוכר.
4. מניחים מעל את התותים, בצפיפות, עם הצד החתוך כלפי מטה, ושופכים מעל את הבלילה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 60-40 דקות (תלוי בגודל התבנית) או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. הופכים ומגישים.
פורסם לראשונה: 00:00, 05.02.25