חודשי החורף השנה היו די יבשים אבל מאוד קרים. נדמה שהמשפט "השמש משקרת" מעולם לא היה נכון כל כך. ומה יותר מספק ומנחם בימים כאלה מאשר מרק? סיר שאף פעם לא נמאס ממנו. בצהריים לפני העיקרית, בערב כארוחה בפני עצמה וגם ככה בין לבין כמו ששותים תה.
ראיון עם לירן גבאי, בעלים של פלאפל גבאי
(צילום: ירון ברנר)

כל שנה, בחודשים הקרים, אני בוחרת לספר לכם על שני מתכונים שמלווים אותי, והפעם מדובר במרק סולת קטיפתי שמכינים בדקות ספורות, בלי קיצוצים ובלי מרכיבים מיוחדים ובמרק אולי הכי אהוב בבתים בארץ – מרק עוף וירקות, אבל לא הקלאסי. זה שאני מכינה כשיש ירקות קצת עייפים במקרר, זה שדורש לגרד הכול בפומפייה וזהו, זה שעושה שימוש בעוף שנשאר מאתמול.
מאחלת לכולנו ימים מלאי שמש.

מרק לחשו – מרק סולת ושום קטיפתי

מה צריך:
• 7 שיני שום כתושות
• 4 כפות שמן
• 3/4 כפית כורכום
• 1 כף מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון
• 1/2 צרור עלי כוסברה
• 2 כפות אבקת מרק עוף
• 10 כוסות מים
• 1 כוס סולת
כך עושים:
1. בסיר בינוני מחממים שמן ומוסיפים שום, כורכום, מלח ופלפל שחור ומטגנים במשך חמש דקות.
2. מוסיפים מים ועלי כוסברה ומביאים לרתיחה. מוסיפים אבקת מרק ומבשלים יחד במשך 30 דקות.
3. מוסיפים את הסולת ומערבבים.
4. מבשלים יחד במשך 20 דקות ומקפידים לערבב מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם.

מרק פומפייה – מרק ירקות שיש במקרר עם עוף של אתמול

מה צריך:
• 4 כפות שמן
• 2 גזרים קלופים
• 2 קישואים או זוקיני
• 1/2 חתיכה דלעת או דלורית או בטטה
• 1 בצל לבן קלוף
• 5 שיני שום קלופות
• 2 ענפי סלרי כולל העלים
• 2‑3 חלקי עוף מבושלים/עוף בתנור או טריים (מה שיש בבית)
• 1/2 כפית כורכום
• 1 כף מלח
• 2 ליטר מים
כך עושים:
1. מגררים על החלק העבה של הפומפייה גזרים, קישואים, דלעת ובצל ועל החלק הדק מגררים את השום. קוצצים דק את הסלרי.
2. מעבירים את כל הירקות לסיר עם שמן ומטגנים יחד במשך 30 דקות. מוסיפים כורכום, מלח ו־2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
3. בינתיים מפרקים את העוף לחתיכות ומוסיפים למרק.
4. מבשלים במשך שעה או עד שהמרק סמיך והירקות רכים ממש. אם אין לכם עוף מבושל/בתנור בבית? פשוט מתחילים בטיגון העוף במשך 10 דקות ורק אז מוסיפים את הירקות וממשיכים בבישול.
2 צפייה בגלריה
yk14258360
yk14258360
מרק פומפייה
פורסם לראשונה: 00:00, 19.02.25