נכון שסלט ירקות ישראלי שכולל מלפפון, עגבנייה ואולי פלפל, חסה ובצל הוא ה"מאסט" על שולחן האוכל המשפחתי. אבל בואו תפתחו את הראש, ונסו בכל פעם לגוון לפחות עם סלט נוסף אחד.
השילוב המנצח בעיניי הוא שימוש בירקות טריים כמובן, שאליהם משדכים פרי מתאים. השילוב של חמוץ, מתוק, קראנצ'י ומרענן הוא משהו ממכר. שימו לב שלכל סלט שידכתי רוטב שמחמיא לו, אבל אתם ממש יכולים לשחק עם התיבול, להחליף בין הרטבים, ולמצוא את האיזונים שהכי טעימים לכם.
סלט סלנובה עם אבוקדו, אגוזים ואפרסקים
מה צריך:
• 2 ראשי חסה סלנובה
• 1-2 אבוקדו בשלים
• 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים טבעיים
• 2 אפרסקים
• 1/4 צרור עלי כוסברה
• מעט נבטים עדינים מכל סוג שאוהבים
לרוטב:
• 2 כפיות חרדל
• 3 כפות מייפל
• 3 כפות שמן זית
• 1 שן שום כתושה
• מיץ מ-1/2 תפוז
• מלח ופלפל
כך עושים:
1. חוצים את ראשי הסלנובה או מפרקים לכמה חלקים. לא חובה לפרק ממש עלה-עלה. מניחים בצלחת הגשה גדולה.
2. חוצים את האבוקדו ומוציאים את קליפתו. פורסים כל חצי אבוקדו לפרוסות ומניחים מעל החסה.
3. קולים את האגוזים במחבת חמה, ללא שמן, עד הזהבה עדינה. מצננים וקוצצים גס.
4. חוצים את האפרסקים ל-2, מוציאים את הגלעין, ופורסים כל חצי אפרסק לפרוסות. צורבים את פרוסות האפרסקים במחבת, אפשר ללא שמן אם מחבת נון-סטיק או עם ריסוס עדין של שמן במחבת, עד הזהבה עדינה מ-2 הצדדים.
5. מניחים את האגוזים, האפרסקים והכוסברה על החסה בצורה חופשית. מפזרים מסביב מעט נבטים שאוהבים.
6. מערבבים היטב את הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מזלפים על הסלט ומגישים.
סלט שומר עם פומלה ותפוז דם ברוטב לימון ופרג
זה לא עוד סלט שומר קלאסי עם שמן זית ולימון, אלא כזה שיש בו פיצוץ של עסיס מפומלה ותפוז דם שממש עוד מעט ייעלמו עד שיחזור החורף.
מה צריך:
• 1 שומר גדול ומוצק
• 3/4 כוס פומלה קלופה – קונים קלופה או קולפים
• 1 תפוז דם
לרוטב:
• 4 כפות מיץ לימון
• 4 כפות שמן זית
• 2/3 כפית פרג שלם
• 1 כפית סילאן
כך עושים:
1. פורסים את השומר לפרוסות הכי-הכי דקות שאתם יכולים וקוצצים דק את עלי השומר.
2. מפלטים את התפוז – מורידים את הקליפה בעזרת סכין חדה כך שלא תישאר קליפה, גם לא לבנה, מסביב. חותכים בין פסי הפלחים ומוציאים את פלחי התפוז.
3. מערבבים את כל מצרכי הרוטב, ומגישים מיד. ניתן לחתוך הכול גם כמה שעות לפני ההגשה, לשמור בקופסאות נפרדות ללא הרוטב, ולערבב הכול יחד עם הרוטב לפני ההגשה.
סלט ברוקולי וכרוב ניצנים עם גרגירי רימון ושקדים
סלט קראנצ'י ירוק שמצריך לעיסה. כזה שיש בו יהלומים קטנים של גרגירי רימון שניתן למצוא עדיין בשווקים (מהרו, הם עוד רגע ייעלמו). אם לא מצאתם, אפשר להשתמש באוכמניות טריות, קוביות תפוחים או כל פרי שיוסיף מתיקות ויאזן את הטעמים העשביים של הברוקולי והכרוב.
מה צריך:
• 1 ראש ברוקולי טרי
• 10 כרובי ניצנים טריים
• 1/2 כוס גרגירי רימון או אוכמניות טריות או קוביות תפוח
• 1/2 כוס פרוסות שקדים
• 2 ענפי בצל ירוק – חלק ירוק בלבד
לרוטב:
• 4 כפות שמן זית
• מיץ מ-1/2 לימון
• 1 שן שום כתושה
• 1 כפית מייפל
• 1/2 כפית מלח
כך עושים:
1. חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים (ללא הגזע) ופורסים את כרוב הניצנים לפרוסות דקות.
2. קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט.
3. פורסים את הבצל הירוק לטבעות דקות. מערבבים את כל מצרכי הרוטב, ומגישים.
פורסם לראשונה: 00:00, 05.03.25