מה כבר אפשר לחדש באוזני המן, שאלתי את עצמי השבוע כשהתחלתי לחשוב על מתכוני החג. אחרי כל כך הרבה שנים של הכנת העוגיות הפורימיות הטעימות האלה תהיתי אם עדיין יש איך לגוון. כמה ימים אחר כך, מהתנור שלי במטבח יצאו ניחוחות מדהימים של אוזני המן שגרמו לי לפרפרים בבטן. גם כי הן יצאו יפהפיות ומיוחדות, אבל בעיקר כי הן היו כל כך טעימות שתהיתי איך לא הכנתי אותן קודם.
תמצאו כאן אוזני המן מבצק פילו, לא הבצק הראשון שחושבים עליו כשחושבים על העוגיות המשולשות, עם מילוי של שוקולד או ממרח פיסטוק, אבל כמובן אפשר עם כל מילוי. הבצק יוצא מהתנור זהוב ומתפצפץ בפה ומאוד מזכיר בקלאווה במרקם. וכיף שלא צריך להכין את הבצק, אלא קונים מוכן.
הגרסה השנייה אף היא מיוחדת – אוזני המן מבצק עלים במילוי עוגיית שוקולד צ'יפס. והבונוס? המתכון למילוי עוגיות יספיק לכם גם לאוזני המן וגם לעוגיות שוקולד צ'יפס הכי מדהימות שיש. ככה יצא לכם ממתכון אחד שני סוגי עוגיות.
אוזני המן מבצק פילו במילוי שוקולד או ממרח דובאי
מה צריך:
• 1 חבילה בצק פילו מופשר על פי הוראות היצרן
• 100 גרם חמאה מומסת לגמרי
• 1/2 צנצנת ממרח שוקולד
להכנת ממרח דובאי – לא חובה:
• 4-3 כפות ממרח פיסטוק
• 100 גרם שערות קדאיף
• 40 גרם חמאה
כך עושים:
1. להכנת ממרח דובאי: מחממים 40 גרם חמאה ומטגנים את הקדאיף עד הזהבה.
2. מוסיפים ממרח פיסטוק ומערבבים. מניחים בצד.
3. להכנת אוזני המן: פורסים דף פילו על השיש ומברישים בחמאה. מניחים מעל עוד דף פילו ושוב מברישים בחמאה. חוזרים על הפעולה עם ארבעה דפי פילו ומקפידים שגם הדף האחרון יהיה מוברש בחמאה. מהדקים את הדפים יחד.
4. קורצים מהבצק (שיש לו כרגע ארבע שכבות) עיגולים בקורצן עגול.
5. מניחים במרכז העיגול כפית ממרח שוקולד או ממרח דובאי או כל ממרח שאוהבים וסוגרים היטב לצורת אוזן המן. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
6. שימו לב: אם שכבות הבצק משתחררות, פשוט מזלפים פנימה בין השכבות קצת חמאה ומהדקים וזה נסגר.
7. מברישים גם את החלק החיצוני של אוזני ההמן בחמאה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-13 דקות או עד הזהבה.
אוזני המן מבצק עלים במילוי עוגיות שוקולד צ'יפס
(הבצק של עוגיות השוקולד צ'יפס מספיק ל-40 אוזני המן או לחצי מזה, ואז מהשאר מכינים עוגיות שוקולד צ'יפס) מה צריך:
• 1 בצק עלים מופשר על פי הוראות היצרן
• 200 גרם חמאה רכה
• 200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
• 2 כפות סוכר חום כהה
• 1 ביצה L
• 280 גרם (שתי כוסות) קמח לבן
• 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
• 300 גרם שוקולד מריר
כך עושים:
1. בקערה גדולה שמים חמאה מומסת ומוסיפים את שני סוגי הסוכר. טורפים עד לאיחוד.
2. מוסיפים ביצה וטורפים.
3. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עד שנוצר בצק.
4. קוצצים את השוקולד לצ'אנקים בשלל גדלים ומוסיפים לבצק. מערבבים כדי שהשוקולד ינקד באופן אחיד את הבצק.
5. קורצים מבצק העלים עיגולים ומניחים במרכז העיגול כדור מבצק עוגיות השוקולד. סוגרים לצורת אוזן המן.
6. אופים את אוזני המן בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-20 דקות או עד הזהבה.
פורסם לראשונה: 00:00, 12.03.25