חול המועד הוא זמן נפלא לשוב ולטייל בארץ. בצפון ובדרום שכבר תקופה ארוכה לא זכו למבקרים, בפארקים הרבים בארץ, בשמורות הטבע (לא לשכוח להשאיר נקי אחריכם) וגם למטה בגינה במזג האוויר הקיצי והנעים.
אתם יכולים לקחת איתכם כריכים או פשטידות, בשר לעל האש ופירות נהדרים, ואתם גם יכולים להכין כמה ממרחים טעימים, להוסיף להם מצות או לחמניות של פסח, ולקחת הכול איתכם לבוקר של ביחד. כל אחד מרכיב לעצמו את הביס, והכי כיף? את הממרחים שנותרו תוכלו לשמור במקרר וליהנות מהם גם בימים שאחרי.
ממרח קישואים בטעם כבד
מה צריך:
• 4 כפות שמן
• 5 קישואים
• 2 בצלים קלופים
• 3 ביצים
• 2/3 כפית מלח
• 1/3 כפית פלפל שחור
• 2 כפות סילאן
• 1 כפית אבקת מרק בצל
כך עושים:
1. חותכים את הבצל והקישואים לקוביות קטנות.
2. את הבצל מטגנים בשמן במחבת רחבה עד הזהבה יפה. מוסיפים את הקישואים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים.
3. מוסיפים מלח, פלפל שחור, סילאן ואבקת מרק בצל וממשיכים לטגן במשך עשר דקות נוספות עד שכל התבשיל חום.
4. בינתיים מבשלים את הביצים במשך 10-12 דקות (עד שהן קשות) וקולפים.
5. אם אתם אוהבים ממרח חלק טוחנים את כל המצרכים יחד (כולל הביצים). אם אתם אוהבים מרקם יותר גס אפשר לטחון את כל המצרכים במטחנת בשר או בפולסים במעבד מזון או לגרד את הביצים על החלק הדק בפומפייה ולערבב עם הקישואים והבצל.
ממרח סלט ביצים
מה צריך:
• 6 ביצים
• 3 כפות מיונז
• 1 כפית שטוחה חרדל דיז'ון גרגירים
• ¼ כפית מלח
• חופן ענפי עירית
• קמצוץ פלפל שחור גרוס
כך עושים:
1. מבשלים את הביצים עד שהן קשות וקוצצים דק את העירית.
2. מגרדים את הביצים על החלק הדק בפומפייה ומערבבים עם יתרת המצרכים.
ממרח ארטישוק וחצילים קלויים
מה צריך:
• 1 חציל יפה וקל – ללא גרעינים
• 1 צנצנת (250-300 גרם) תחתיות ארטישוק בשמן
• 2 שיני שום קלופות
• 5 כפות שמן זית
• 1/2 כפית מלח
• 1 כף מייפל
כך עושים:
1. מחוררים מעט את החציל עם סכין או מזלג ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45 דקות או עד שהוא ממש רך.
3. חותכים את החציל באמצע ומרוקנים את תוכנו לתוך מעבד מזון.
4. מוסיפים את שאר המצרכים, טוחנים למרקם חלק ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
ממרח טפנד זיתי קלמטה
מה צריך:
• 1 כוס זיתי קלמטה ללא גלעין
• 3 כפות שמן זית
• 1 שן שום קלופה
כך עושים:
1. מעבירים את כל המצרכים לקערת מעבד מזון וטוחנים עד למרקם חלק אבל מעט גרגירי. שומרים בצנצנת סגורה במקרר.
ממרח כבד קצוץ
מה צריך:
• 3 כפות שמן
• 500 גרם כבדי עוף נקיים מגידים
• 2 בצלים קלופים
• 4 שיני שום קלופות
• 2-3 ביצים
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
• 1 כף סילאן
כך עושים:
1. פורסים את הבצלים לרצועות.
2. בסיר סוטאז' רחב שמים שמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה עדינה.
3. מוסיפים את הכבדים והשום ומטגנים יחד עד שהכבדים משנים את צבעם.
4. מוסיפים מלח, פלפל שחור וסילאן ומטגנים יחד עוד חמש דקות.
5. בינתיים מבשלים את הביצים עד שהן רכות.
6. אם אתם אוהבים ממרח חלק יחסית טוחנים את כל המצרכים יחד (כולל הביצים). אם אתם אוהבים מרקם יותר גס אפשר לטחון את כל המצרכים במטחנת בשר או בפולסים במעבד מזון או לגרד את הביצים על החלק הדק בפומפייה ואת הכבדים והבצל לקצוץ עם סכין.
מרמלדת תפוזים
מה צריך:
• 5 תפוזים גדולים
• 1 כוס סוכר
כך עושים:
1. קולפים את התפוזים (שומרים את הקליפות כדי להכין תפוזים מסוכרים) ומורידים את כל החלק הלבן שלהם.
2. חותכים את התפוזים לקוביות, מוודאים שאין גרעינים, ומעבירים לסיר.
3. מוסיפים את הסוכר ומבשלים יחד במשך שעתיים, על אש נמוכה-בינונית, או עד שהריבה מסמיכה.
4. בשלב הזה אפשר להשאיר את הריבה ככה או לטחון הכל במעבד מזון למרקם חלק.
5. שומרים בצנצנת במקרר.
פורסם לראשונה: 00:00, 16.04.25